• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer.rs

07.08.2017

12:10

(VIDEO) OTAC VOZAČA KOJI JE POGINUO SA PRINCEZOM DAJANOM PROGOVORIO: Mislim da su oboje UBIJENI!

Showbiz

(VIDEO) OTAC VOZAČA KOJI JE POGINUO SA PRINCEZOM DAJANOM PROGOVORIO: Mislim da su oboje UBIJENI!

Podeli vest

Džin Pol (85), otac vozača princeze Dajane koji je zajedno sa njom i Dodi al Fajedom stradao u saobraćajnoj nesreći 1997. godine, tvrdi da ne želi da umre pre nego što sazna celu priču o ovom događaju

Njegov sin Henri bio je za volanom tog 31. avgusta 1997. godine kada je izgubio kontrolu nad "mercedesom" u tunelu Alma u Parizu. Na zadnjem sedištu sedeli su britanska princeza Dajana i njen ljubavnik Dodi al Fajed.

 - Dijana je poginula kao i moj sin. Mislim da su oboje ubijeni. Postojala je zavera da se ubije Dajana i moj sin je bio kolateralna šteta. Uveren sam da on nije u tome učestvovao, bio je previše pošten -  kaže Džin. 

Iako je zvanična istraga pokazala da su Dajana i Dodi poginuli usled Polovog nemara, za koga se tvrdi i da je pio pre vožnje, Džin je ubeđen da to nije istina.

Čak tvrdi da su i pojedini službenici Skotland jarda bili umešani u zaveru.

 - Izgubio sam nadu da ću ikada saznati šta se tačno dogodilo. Možda će se saznati za 30 ili 50 godina. Ali, ipak bih voleo da znam pre nego što umrem -  kazao je.

  Gospodin Pol je išao toliko daleko da je Dejli miroru rekao da veruje da su uzorci krvi njegovog sina zamenjeni ili izmenjeni kako bi izgledalo da je pio alkohol.

 - Tog dana je urađeno 20 autopsija i vlastima je bilo veoma lako da sve zamene. Ja verujem da je tako bilo -  rekao je. 

Od tog kobnog avgusta 1997. godine pojavile su se brojne teorije koje okružuju smrt ledi Dajane. I otac Dodija la Fajeda je govorio kako je sve bilo namešteno.

Međutim, izveštaj iz 2008. godine je pokazao da se sabraćajna nesreća dogodila zbog Polove "ogromne nemarnosti", a Dajana i Dodi nisu imali vezane pojaseve što je samo pogoršalo stvari.

Teorije zavere dodatno je podgrejala vest o smrti telohranitelja Berija Manakija, sa kojim je pronceza bila u vezi posle razlaza sa princom Čarlsom. Članovi njegove porodice smatraju da tajna služba stoji iza Berijeve smrti, ali to nikada nije dokazano. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Magazin

Džet set

Srbija