• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: republika.rs/informer.rs

10.10.2017

22:19

ŠOK! Anđelina Džoli i Gvinet Paltrou u mladosti SEKSUALNO ZLOSTAVLJANE!

Showbiz

ŠOK! Anđelina Džoli i Gvinet Paltrou u mladosti SEKSUALNO ZLOSTAVLJANE!

Podeli vest

Anđelina Džoli i Gvinet Paltrou ispričale su svoje traumatično iskustvo sa Vajnštajnom, koji je već 30 godina najmoćniji u Holivudu

Skandal koji je zatresao Holivud, a koji se odigrao pre 20 godina, kada je američki filmski producent i oskarovac Harvi Vajnštajn (65) prema pisanju medija seksualno zlostavljao glumice, i dalje ne jenjava. Među onima koje su doživele ovo traumatično iskustvo jesu i Gvinet Paltrou i Anđelina Džoli, koje su progovorile o svom slučaju.

Kada je Gvinet Paltoru imala 22 godine dobila je ulogu koja će je preko noći od prosečne glumice vinuti u sam vrh holivudskih zvezda.

Prvi čovek Holivuda, Harvi Vajnštajn, angažovao ju je za glavnu žensku ulogu u adaptaciji romana Džejn Ostin "Ema", a pre snimanja pozvao ju je u svoj apartman na Beverli Hilsu, na radni sastanak.

To se završilo tako što je Vajnštajn spustio svoje ruke na nju i predlagao da je odvede u sobu za masažu, navela je Gvinet.

Rojters

- Bila sam dete, prijavila sam se, bila sam uzbuđena - rekla je glumica u intervjuu, javno ističući da ju je seksualno zlostavljao čovek koji joj je pomogao da ima blistavu karijeru, a potom i da osvoji Oskara.

Odbijala je njegove ponude, kako navodi, a sve je ispričala svom tadašnjem dečku Bredu Pitu, koji se suočio sa Vajnštajnom. Ubrzo nakon toga, holivudski mag joj je zapretio da o njegovoj "akciji" nikome ne sme ni da zucne.

- Mislila sam da će me otpustiti. Ovakvo ponašanje prema ženama mora odmah da se okonča - rekla je Gvinet Paltrou.

Osim Gvinet, traumatično iskustvo sa Harvijem Vajnštajnom imala je i jedna od danas najslavnijih holivudskih zvezda Anđelina Džoli. Sve se dogodilo kasnih 90-ih, tokom snimanja filma "Playing by Heart", kada je takođe pokušao da joj se približi u hotelskoj sobi.

- U svojoj mladosti sam imala grozno iskustvo sa Harvijem Vajnštajnom i odlučila sam da nikada više ne sarađujem s njim, kao i da upozorim druge koji su to činili - navela je Džolijeva u svom mejlu i dodala:

- Ovakvo ponašanje prema ženama neprihvatljivo je u svakom pogledu, u bilo kojoj zemlji.

Vajnštajn se nedavno izvinio na ovakvom ponašanju, navodeći u saopštenju sledeće:

- Iskreno se izvinjavam na ponašanju koje je izazvalo mnogo bola. Poštujem sve žene i žalim zbog toga što se dogodilo - ali je osporio tvrdnje "Njujork tajmsa" da je uznemiravao svoje radnice gotovo tri decenije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija