• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/blic.rs

24.12.2017

11:23

(VIDEO)  BIVŠA MISICA JELENA BIN DRAI: Obožavam Srbiju, ali nikad se neću vratiti!

Showbiz

(VIDEO) BIVŠA MISICA JELENA BIN DRAI: Obožavam Srbiju, ali nikad se neću vratiti!

Podeli vest

Nekadašnja mis Jugoslavije Jelena bin Drai, koja živi u Dubaiju sa suprugom Saidom sa kojim ima troje dece, došla je u Srbiju, u kojoj nije bila dve godine, i to zbog slave Svetog Nikole, koju slavi njena porodica

- Ne bih mogla da se vratim u Srbiju. Od 2001. godine sam u Dubaiju i to je moj dom. Odakle je moj suprug, moja deca. Nikada neću zaboraviti odakle sam krenula, a to je iz Žablja, iz Srbije. Ne bih mogla da se vratim i da živim u Srbiji. Kada bih se vratila, sigurno bih se ponovo uklopila, ali Dubai je mesto gde planiram da živim celog života - kaže Jelena bin Drai. 

Nostalgija je pak često vuče ka Srbiji, a najviše joj nedostaju roditelji i prijatelji.

- Roditelji dolaze kod mene dva do tri puta godišnje. Ono što mi iz Srbije fali jesu uspomene koje su vezane za moje detinjstvo. Kada to kažem, mislim na način na koji sam odrastala i gde god da sam, to bi mi isto falilo. Nedostaje mi detinjstvo, ali to ne mogu da vratim. Kada posetim Srbiju, volim da odem na ta mesta gde sam bila često tokom odrastanja, gde sam se igrala. Baš sam sa mamom pričala da nikako ne pokušavam da moj sadašnji sistem života implementiram u kući u Žablju, niti pokušavam nešto da promenim. Jednostavno kada dođem u Žabalj, i dalje volim da jedem iz mog malog plehanog tanjira iz kog sam jela kao dete i volim da na mušemi sečem slaninu i jedem. To je Srbija kojoj se vraćam svaki put. Koliko god da živim u gradu koji je najluksuzniji, najposećeniji što se tiče turista, meni su Srbija i moj Žabalj i Vojvodina uvek u srcu - kaže sa ponosom Jelena bin Drai.



Ova prefinjena dama koja je izgradila život u Dubaiju i pored svog raskoša u kome uživa ostala je skromna, a njen centar sveta su deca Asija (7), Hilal (5) i Hamdan (4).

Svoju decu uči tradicionalnim vrednostima, a njeni mezimci zasad govore samo engleski jezik.

- Pričaju tečno engleski pošto idu u školu sa Britanskim korikulomom, ali arapski i srpski još nabadaju. Mislim da će za koju godinu propričati tečno. U ovom momentu je prioritet zbog škole da pričaju engleski, ali u svakom slučaju mi je u interesu da pričaju tečno oba jezika. Sigurna sam da kad budu malo stariji, da će sami tražiti da dođu u Srbiju - dodaje Jelena, i naglašava da joj je bitno da joj se deca bave fizičkim aktivnostima.

- Moja deca nemaju telefone. Kada ih traže, kažem im: "Eno ga drvo napolju, idi veri se".

Arapi i Srbi su slični po mentalitetu

Uz podršku supruga Saida koji joj daje vetar u leđa, ostvarila se i na polju dizajna, pa važi za jednu od najuticajnijih na tom polju u Arapskim Emiratima.

- Život u Arapskim Emiratima za mene je potpuno normalan. Tamo živim već dvadeset godina. Navikla sam se na Dubai i Emirate. Moram da priznam da su Srbija i Emirati dosta slični kada su mentalitet, hrana, tradicija u pitanju. To se pokazalo jer mnogi Arapi često dolaze u Srbiju - kaže Jelena bin Drai.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 6 godina

Nine sto it neces nego arapin ti ne da Robinja saaaam tvoooojaaaa lepa Brena Srami se udala si se zbog novca

Otac

pre 6 godina

Došla bi ona kad bi mogla. Živeo sam godinama u Dubaiju i znam Bin Draj familiju lično. Radije bih sam ubio ćerku nego da je pustim njima! Najozloglašenija familija u Dubaiju, čuvena po pedofiliji, naročito od strane Muhameda Bin Draja!

trio

pre 6 godina

Ne pravite zeni probleme sa ovom slaninom. Probajte nesto drugo osim nacinalizma da ponudite ovoj zeni?

Anarhista

pre 6 godina

Лепота и памет скоро никад не иду заједно. А и како се чини, њена памет је либерално/демокраЦка. Не враћај се.

blagodarije

pre 6 godina

inteligentna devojka , lepa srpkinja , da nije inteligentna ne bi bila ni sretna , sve najbolje joj zelim .

Sremac

pre 6 godina

Po tome kako Ti se deca zovu ne moraš moralisati o Srbiji... Makar jednom da si dala srpsko ime... Sve je jasno kao dan.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija