• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/blic.rs

09.02.2018

20:20

(VIDEO) NEBOJŠU SU SVI VOLELI! Pored ogromnog  glumačkog talenta bio je jedan sasvim običan ČOVEK DOSTUPAN SVIMA!

Showbiz

(VIDEO) NEBOJŠU SU SVI VOLELI! Pored ogromnog glumačkog talenta bio je jedan sasvim običan ČOVEK DOSTUPAN SVIMA!

Podeli vest

Vest da je poznati glumac Nebojša Glogovac preminuo rastužila je celu Srbiju. Bio je jedan od najsjajnijih glumaca današnjice i umetnik bez premca. I pored svog ogromnog talenta, on je bio jedan sasvim običan čovek, dostupan svima

Rođen je u Trebinju 1969. godine u porodici sveštenika i krojačice, Milovana i Milene Glogovac. Porodica se odatle seli u Opovo, a onda u Pančevo. Godine 1988. je upisao studije psihologije u Beogradu, radio je razne poslove, uključujući i prodavnicu CD-a. Za Beograd je stalno putovao autostopom iz Pančeva. Ubrzo se predomislio i 1990. počeo da studira glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Vladimira Jevtovića.

Ređale su se uloge i ostvarenja u kojima je maestralno pokazao svoj talenat. Ljudi koji su ga poznavali kažu da je, kad se proslavio, "častio sebe" "renoom 4" kojim je kasnije redovno kupio autostopere i vozio ih za Beograd. Takav je čovek bio Nebojša Glogovac.

Njegov otac, sveštenik Milovan Glogovac bio je veoma ponosan na Nebojšu kada je upisao glumu i to je bila prva stvar na kojoj mu je oduševljeno čestitao.

Privatni život Nebojša Glogovac nije previše isticao u medijima, a 18 godina je bio u braku sa slikarkom Minom Glogovac. Iz toga braka ima dvoje dece - sinove Gavrila i Miloša.


printscreen youtube

Nebojša sa sinom Gavrilom

Svojim naslednicima je posvećivao mnogo pažnje i učio ih pravim vrednostima.

- Trudim se da im usadim neku vrstu poštenja i iskrenosti, da gaje inteligenciju i misle svojom glavom, a ne da očekuju stalno rešenje problema i pomoć od strane drugih. Želim da moji sinovi budu nezavisni i ne toliko ranjivi, da umeju da se odbrane, a opet da sačuvaju zdrav odnos prema životu. I, naravno, da nauče da razlikuju dobro i loše u ljudima pa da se u skladu s tim i ponašaju prema njima - govorio je Nebojša o svojim naslednicima.

Iako je bio glumčina, kako kažu njegove kolege, Nebojša nije pritiskao decu da krenu njegovim stopama. Ono na čemu je insistirao je "Zvezda" i tu ljubav je sinovima usadio od ranih dana, vodeći ih na utakmice voljenog kluba.

Što se glume tiče, znao je da je u toj branši borba za egzistenciju stalna.

- Gavrilo je bio dobar na nekim školskim priredbama, a Miloš još treba da se oslobodi jer je malo stidljiv, ali i on je dobar. Mada, još ne znam da li je to glumački talenat ili dečja ljubav prema igri. Gavrilo je Vodolija kao i mama, čak i karakterom podseća na Minu, mada i kod njega vidim neke svoje osobine. A Miloš je po svojim dominantnim crtama nekako više na mene. Mislim da je naš roditeljski strah dobar jer je plemeniti pokretač da pokušaš da deci daš najbolje od sebe i da se kroz te polemike i generacijski jaz iskristališe neko njihovo razmišljanje ili stav, čak i u otporu prema onome što im pričaš - govorio je Glogovac i iako to retko radi, žalio se što ne može sinovima da priušti odvojene sobe.

Tanjug

Dve godine nakon razvoda od Mine 2014, pronašao je sreću pored Milice Šćepanović koja mu je rodila ćerku Sunčicu.

- Osećaj je predivan. Svima bih to poželeo - kroz osmeh je rekao Glogovac kada mu se rodilo treće dete.

Osim priznanja za sjajne uloge, imao je i ono koje mu je bilo mnogo vrednije. Za njega su mnogi govorili da je otac za primer.

- Glogovac je divan otac. Pored toga što je tu stalno uz svoje sinove i što njima posvećuje pažnju, on je sjajan tata i Sunčici, koju je dobio krajem 2016. Neverovatno kako mu uloga oca leži i u ovim poznim godinama. Svi su mislili da možda neće imati živaca da se sada bakće sa malim detetom, međutim, on je sve iznenadio. Non-stop je uz Sunčicu, a supruzi Milici pomaže bukvalno oko svega- govorio je jedan od njegovih prijatelja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
puranjao

pre 6 godina

ubio ga duvan kao i desetine hiljkada srba godisnje

tea

pre 6 godina

Glogovac je imao problema sa plucima i pre par godina. Receno mu je da prestane da pusi.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Magazin

Džet set

Srbija