• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mario Badjuk

21.02.2018

19:55

(VIDEO) ZA GLOGOVCEM ŽALI CEO BORAČ! Pogledajte, ovde je snimio NAJTUŽNIJU SCENU U KARIJERI!

Showbiz

(VIDEO) ZA GLOGOVCEM ŽALI CEO BORAČ! Pogledajte, ovde je snimio NAJTUŽNIJU SCENU U KARIJERI!

Podeli vest

Nebojša Glogovac je ostavio dubok trag na meštane sela u kojem je odigrao čuvenu scenu u kojoj baki na samrti peva "A što ti je, mila kćeri"

Meštani sela Borač, u kom je Nebojša Glogovac snimio seriju "Moj rođak sa sela", i dalje ne mogu da prihvate da je on preminuo 9. februara i tvrde da im je bio kao porodica! Legendarnog glumca pamte kao jednostavnog i dobrog čoveka, koji se sa njima toliko saživeo tokom rada na seriji da je im je čak i stoku hranio.

Informer je bio u sobi u kojoj je Glogi snimio jednu od najtužnijih scena u karijeri. On je igrajući oca Milutina starici pred smrt pevao narodnu pesmu "A što ti je, mila kćeri" i nežno joj govorio da ćemo svi jednoga dana umreti.

Hranio je tele u štali

Tamo smo zatekli gazdaricu kuće Milunu Gvozdenović, koja se sa suzama u očima prisetila druženja sa Glogijem:

- U ovoj sobi je nastala čuvena scena kada Nebojša peva baki koja umire. Videla sam da su poslednjih dana mnoge televizije emitovale baš taj deo serije i isticale onu njegovu rečenicu: "To je samo putovanje..."- objašnjava naša domaćica i priseća se kako su jednom zajedno Glogovac i ona nahranili stoku:

- Sećam se kada je jednom završio snimanje kako je seo sa ostalim glumcima da ruča. Ja sam radila po imanju i krenula da nahranim telad. Dok sam uzimala kante sa mlekom, odjednom se Glogovac u mantiji stvorio pored mene i kao dete me upitao može li i on da hrani životinje. Dala sam mu kofu u ruku i pošao je sa mnom u štalu. Počeo je da hrani jedno tele i usput mu je pevušio nešto.

Informer/Lazar Ćirić i Aleksa Svilkić

Meštani u suzama
Otkada je Glogovac preminuo, svi se okupljamo u kafani i gledamo "Mog rođaka sa sela"
Dragan Živanović, meštanin sela Borač

Miluna dodaje da se glumac brzo saživeo sa seljacima i opisuje ga kao prirodnu i spontanu osobu.
- Pričao mi je da se ne stidi nijednog posla na selu, da je život seljaka težak, pa nas zato izuzetno poštuje. Malo je takvih ljudi kao što je bio veliki Nebojša Glogovac - priča Gvozdenovićeva i dodaje da se nadala da će se u životu ponovo sresti, ali da se to se nažalost nije desilo:
- Kada sam čula da je umro, sita sam se isplakala i od tada više ne čitam novine, niti gledam televiziju. Mir njegovoj duši.

I u boračkoj kafani "Magična kuća" svi žale za Nebojšom, koji je tu često svraćao tokom snimanja. Svakog dana se za pokoj njegove duše popije jedna kafa, a meštani se uveče okupljaju i zajedno gledaju "Mog rođaka".
- Otkada je Glogovac preminuo, svi se uveče okupljamo ovde u kafani i ćutke gledamo seriju. Ne verujemo da takvog glumca više nema - priča stalni gost ovog lokala Dragan Živanović.

Sa kumom na pikado

On ističe da je Glogi u pauzama snimanja najviše vremena provodio sa kumom Vojinom Ćetkovićem.

Informer

- Nebojša je ponovo posetio naše selo prošlog leta, jer je deo serije "Nemanjići " snimljen kod naše crkve. Bio je najčešće u društvu kuma Vojina Ćetkovića. Posle snimanja bi svraćali ponekad na domaću kafu, a često su igrali pikado, to im je bila omiljena zabava - priča ovaj meštanin.

Gagi Jovanović voleo domaće kiflice na setu

Informer

Glavni junak serije Dragan Jovanović u pauzama snimanja najviše je voleo da jede domaće kiflice, priča Miloš Dašić, čovek u čijoj je kući takođe snimano.

- Kada je Dragan Gagi Jovanović došao na snimanje, gledao sam ga kao u čudo. Prosto mi je bilo neverovatno da je takav glumac kod nas u dvorištu i još pritom snima seriju. U pauzi snimanja jeo je kiflice koje je pravila moja majka, a i igrali smo pikado - kaže Miloš.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija