• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.05.2018

19:08

GLUMCI KOJI SU PROPUSTILI LEGENDARNE ULOGE: Bjela odbio "Anđele", a Brena "Bolji život"!

Showbiz

GLUMCI KOJI SU PROPUSTILI LEGENDARNE ULOGE: Bjela odbio "Anđele", a Brena "Bolji život"!

Podeli vest

Slikar Uroš Đurić dobio je ulogu života, zato što ju je odbio Dragan Bjelogrlić, Snežana Savić uskočila umesto Lepe Brene u "Bolji život", Gaga Nikolić je zamenio Ljubišu Samardžića u "Ko to tamo peva"

Nije kome je namenjeno, već kome je suđeno! Brojni naši glumci odbili su uloge koje su kasnije postale legendarne! Da nije bilo tako, ko zna kako bi danas izgledala domaća kinematografija, kao i da li bi se pojedinci proslavili da neko pre njih nije rekao "ne".

Dok jednom ne smrkne...

Recimo, uloga Nine Andrejević u "Boljem životu", koja je vinula među zvezde Snežanu Savić, pisana je za Lepu Brenu! Međutim, najveća jugoslovenska folk zvezda tada je imala više od 300 nastupa godišnje, pa je bilo neizvodljivo da pronađe vreme i za snimanje serije.

Instagram


Mlada i blesava

Blesava sam bila što nisam prihvatila glavnu žensku ulogu u "Nacionalnoj klasi"

Suzana Mančić

I čuveni Boba iz ovog kultnog ostvarenja Siniše Pavića Dragan Bjelogrlić svojevremeno je odbio ulogu u filmu Srđana Dragojevića "Mi nismo anđeli".

- Dragojević je želeo mene kao anđela, ali se njegov film snimao paralelno sa "Crnim bombarderom", pa je to bio problem. U svakom slučaju, mislim da je Uroš Đurić maestralno odigrao tu ulogu - kaže Bjela za Informer.

Krivokapić nije hteo kod Kuste, a Miki profitirao

Možda bi karijera Miodraga Krivokapića krenula potpuno drugačijim tokom da 1985. godine nije odbio glavnu ulogu u kultnom ostvarenju Emira Kusturice "Otac na službenom putu". Miki Manojlović je prihvatio da zaigra u ovom filmu, koji mu je otvorio mnoga vrata u domaćoj i stranoj filmskoj industriji.

Kada je Slobodan Šijan davne 1980. godine okupljao ekipu za legendarni film "Ko to tamo peva", ulogu šlager pevača namenio je Ljubiši Samardžiću. Smoki je u to vreme osvajao publiku kao Šurda u TV seriji "Vruć vetar", pa mu snimanje filma nije bio prioritet. Zbog toga je Šijan odlučio da ulogu pevača koji putuje u Beograd na audiciju poveri Draganu Nikoliću.

S druge strane, Gagina partnerka u "Nacionalnoj klasi" Senka (odigrala ju je naturščik Maja Lalević) trebalo je da bude Suzana Mančić, ali je najpoznatija loto devojka to odbila. Pitali smo je zbog čega.

Crni umesto anđela

Srđan Dragojević je želeo mene kao anđela, ali nisam mogao jer sam snimao "Crnog bombardera"

Dragan Bjelogrlić

- Zato što sam bila blesava, mlada i nesigurna u sebe. Baš mi je žao što nisam zaigrala u tom filmu, ali to se ne može ispraviti. Zato sada uvek govorim mladima da se ne plaše da istražuju svoje talente - poručila je Suzana.

Odustao zbog rata

Još jedan kultni film "Lepa sela lepo gore" mogao je znatno drugačije da izgleda da su u njemu igrali Slobodan Boda Ninković i Srđan Žika Todorović. Uloga Laze bila je namenjena Bodi, ali ju je on odbio, a umesto njega je uleteo Dragan Petrović Pele. Njegovog kuma Viljušku u "Selima" je odigrao Milorad Mandić Manda, iako je ta rola pisana za Žiku.

printscreen


- Odbio sam da glumim u filmu "Lepa sela lepo gore", trebalo je da igram Mandinu ulogu. Nisam pristao jer je trajao rat i nije mi se išlo u Višegrad, bilo mi je neprijatno. Odbio sam i ulogu u "Munjama", i to mi je isto vrlo žao - ispričao je Žika, kome je bilo ponuđeno da u "Munjama" odigra lik koji je na kraju tumačio Zoran Cvijanović.

Trufunović trebalo da bude Mane

Reditelj Zdravko Šotra uopšte nije planirao da Vojin Ćetković glumi u njegovom filmu "Zona Zamfirova". On je želeo da Sergej Trifunović bude Mane Kujundžija, ali glumac sebe nije video u toj ulozi. Stariji brat Trifunović je takođe odbio i ulogu u blokbasteru "Ljubav pre svega" sa Nikol Kidman, a zamenio ga je Matje Kasovic.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ko zna

pre 5 godina

Prvo: Ko zna da li bi glumci, kojima su prvo ponudjene pomenute uloge, napravili uspeh, koji su bapravili oni, koji si ga napravili i doziveli. Drugo: E, baš bi "lepi" Sergej odigrao Maneta, al u piku, da ne kažem u kari.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59