• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta, Tanjug/Informer.rs

09.06.2018

09:18

(FOTO) SMRT ENTONIJA BURDENA ŠOKIRALA SVET! Inspirisao je mnoge da istraže kulture i gradove preko njihove hrane

Showbiz

(FOTO) SMRT ENTONIJA BURDENA ŠOKIRALA SVET! Inspirisao je mnoge da istraže kulture i gradove preko njihove hrane

Podeli vest

Smrt planetarno poznatog kuvara, pisca i voditelja, Entonija Burdena, šokirala je svet, a zbog njegovog odlaska najviše su potreseni njegovi njegovi najbliži, mnogobrojni prijatelji, među kojima su brojni poznati, za oproštajne poruke koristili društvene mreže

Burden, čovek izuzetnog šarma i intelekta, pravio je sjajne putopisne emisije koje se pamte. 

Kuvar Gordon Remzi je saopštio da je šokiran. 

 - Uneo je svet u naše domove i inspirisao mnoge da istraže kulture i gradove preko njihove hrane -  naveo je Remzi na Tviteru.

Voditelj emisije "Bizarna hrana" Endru Cimern napisao je na Tviteru da je njegovo srce "zaista slomljeno". 

On je dodao da je "žalosna i okrutna ironija" to što je Borden prošle godine delovao nikada sretniji.

Kuvar Jotam Otolengi je rekao da je Borden bio "veliki istraživač i sjajan pripovedač". 

- Veliki gubitak osobe koja je oblikovala i promenila način na koji pišemo o hrani - naveo je Otolonegi. 

Slavni Džejmi Oliver je naveo da u "totalnom šoku", od kada je čuo da je "neverovatni" Burden mrtav. On je dodao i to da je Burden unapredio govor o kulinarstvu.

Mnogi prijatelji i kolege Entonija Burdena u svom poslednjem pozdravu na društvenim mrežama ostavljali su I informacije o službama za pomoć ljudima koji razmišljaju o samoubistvu. 

Bordenova prijateljica i koleginica sa Si-En-Ena Kristijan Amanpur je navela da je slavni kuvar bio "ogromna ličnost, džinovski talenat, jedinstveni glas i duboko, duboko human".

(VIDEO) SVETSKI POZNATI KUVAR SE OBESIO! Entoni Burden pronađem mrtav u hotelskoj sobi!

Burden je svakako čovek čija je slava mogla da se meri sa slavom najpoznatiih glumaca, pisaca i političara ovog vremena. 

Ako neko nekada bude pisao njegovu biografiju sigurno je da će se u njoj naći i priča kada je s kraja maja 2016. godine u Hanoju izveo na ručak tadašnjeg predsednika SAD Baraka Obamu za vreme snimanja putopisno-gastronomske emisije "Nepoznati predeli", koja se emituje na televiziji Si-En-En

Burden se sa Obamom, koji se tada nalazio u zvaničnoj poseti Vijetnamu, sastao kako bi razgovarali o svrsi predsednikove posete Aziji i njegovom zanimanju za narod, hranu i kulturu Vijetnama. 

Kako je Burden kasnije napisao na Tviteru, ručak za obojicu je koštao šest dolara, a platio ga je on. Ispred restorana "Bun ča Huong Lijen" u Hanoju, gde su ručali Obama i Bordejn, okupila se velika grupa ljudi koja je oduševljeno pozdravila predsednika SAD kad je izašao ispred lokala.

I aktuelni američki predsednik Donald Tramp je, pred polazak na samit G7 u Kanadi izrazio saučešće Bordenovoj porodici. 

 - Šokirao sam se kada sam se jutros probudio: Entoni Borden je mrtav! Uživao sam u njegovoj emisiji, baš je bio lik - naveo je Tramp. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Да није човек умро..Не бих ни знао да је...постојао...?! Каква иронија...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija