• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.09.2018

23:06

GLAMUROZNO OTVARANJE SEZONE Beogradske filharmonije: Specijalna gošća holivudska zvezda Stana Katić!

Showbiz

GLAMUROZNO OTVARANJE SEZONE Beogradske filharmonije: Specijalna gošća holivudska zvezda Stana Katić!

Podeli vest

Stajaćim ovacijama završen je nesvakidašnji nastup Beogradske filharmonije, kojim je večeras otvorena koncertna sezona pod palicom šefa-dirigenta Gabrijela Felca. Za prvi koncert u sezoni, kome je prisustvovala i proslavljena holivudska glumica Stana Katić, vladalo je ogromno interesovanje, a radoznala publika je u velikom broju stajala

Sezona je svečano otvorena intoniranjem himne Bože pravde, nakon čega je usledio najpoznatiji muzički motiv u klasičnoj literaturi - sudbinske note Pete Betovenove simfonije.

U drugom delu koncerta, potpuni mrak je najavio uzbudljivu i napetu atmosferu jedine Bartokove opere „Zamak Plavobradog“. Bas Balint Sabo tumačio je Plavobradog koji svojim dvorcem sa sedam tajnovitih vrata fascinira lepu Juditu, mecosoprana Adrianu Bastidas Gambou, koja sve čini da ih otvori i otkrije njihove tajne.

Bartokovo remek-delo, slušaoce je držalo na ivici, dok su, zajedno sa pevačima i orkestrom prolazili kroz vrata zamka predstavljenim neobičnim svetlima.

Tri umrle žene Plavobradog dočarale su balerine koje su se kroz salu „ušunjale“ na scenu i doprinele neobičnoj atmosferi ove opere prepune iznenađenja.

Beogradska filharmonija je obeležila 100 godina od prvog izvođenja ovog dela, i pretvorila Kolarac u savremenu opersku scenu uz pomoć reditelja Aleksandra Nikolića i njegovog tima.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija