• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJubav&Zdravlje/Dejan Katalina

29.09.2018

19:38

ĆERKA MI JE PROMENILA ŽIVOT! ĐORĐE DAVID: Kad postaneš otac sa 50 godina, postaješ mašina koja melje!

Showbiz

ĆERKA MI JE PROMENILA ŽIVOT! ĐORĐE DAVID: Kad postaneš otac sa 50 godina, postaješ mašina koja melje!

Podeli vest

Od tog trenutka kada mi se Staša prvi put nasmejala nemam više nikakav problem u životu, kaže pevač i glumac Đorđe David

Pevač i glumac Đorđe David, poznat kao "ljuti roker", lider hard-rok benda "Death Saw" i bivši pevač "Generacije 5", trenutno je u žiriju "Zvezda Granda", zbog čega je ponovo dospeo u žižu javnosti. Za naš dodatak govori o svojim utiscima vezanim za ovaj popularni muzički šou, ostalim članovima žirija, ali i iskreno iznosi svoje utiske vezane za brak, očinstvo i život uopšte...

Otkud ti u "Zvezdama Granda"?
- Kvalifikovalo me je učestvovanje kao tajanstvenog člana žirija početkom februara ove godine. Saša Popović je bio zadovoljan kako sam tada isprovocirao žiri, koji je bio prijatno iznenađen kad je video da sam to bio ja. Pritom sam bio jedini tajanstveni član žirija koji nije imao tehničku devijaciju na glasu, već sam to uradio sam, kao glumac imitirajući jednog meni dragog lika, inače košarkaškog trenera sa specifičnim načinom izražavanja (Miroslav Muta Nikolić - prim. aut.). Kad me je Popović pozvao, objasnio mi je da je promenio koncepciju takmičenja, tako da su članovi žirija sada stavljeni u poziciju da budu mentori takmičarima i da ozbiljno rade sa talentovanim mladim ljudima. Ova pozicija meni, kao predstavniku rokenrola, omogućava da osvetlam obraz sebi, svom bendu i celoj kasti koja je, čini mi se, nepravedno medijski zapostavljena, čemu je u mnogome doprinela i njena autističnost.

Da li ćeš moći da adekvatno procenjuješ i takmičare koji pevaju drugu vrstu muzike, neke narodnjake?
- Da, naravno. Kao jako mlad, od svojih muzičkih učitelja, pre svega od Dade Topića, prvi savet koji sam dobio bilo je pitanje: "Znaš li ti da otpevaš triler?" Na šta sam ja doživeo šok i pitao kakve to veze ima s rokenrolom, a Dado mi je rekao: "Da bih znao ovo što sada znam, morao sam da se oprobam u svim muzičkim žanrovima." Tako sam kroz njegovu filozofiju ukapirao da, ako želiš da budeš pevač koji će ostati zapamćen po svom izrazu, moraš da barataš svim muzičkim pravcima i da budeš upoznat sa njima. Definitivno ću umeti da procenim da li neko ume da peva narodnjak ili ne. Inače, narodnjake pevam samo kad sam u kafani sa društvom. To je nešto što radim za društvo, bez love i bakšiša. Volim da pevam Šabana Bajramovića, par Džinovićevih pesama, Tomu Zdravkovića i par Bešlićevih pesama.

Od pevača koji su u žiriju, koga si cenio i ranije?
- Cenim Mariju Šerifović, mislim da je brutalno dobar pevač - često volim da kažem kako je mrzim koliko dobro peva. Ona u pauzi često zapeva neki ortodoksni narodnjak i šokiram se koliko je tačna. Onda između dva kandidata otpeva neki pop ili soul na engleskom i opet se šokiram koliko to dobro radi. Bekuta je takođe odličan reprezent svoje muzike, a kandidati često pevaju njene pesme. Što se tiče Viki Miljković, priznajem da njen opus ne znam, poslednje što znam jeste ono "koka-kola, marlboro, suzuki" i to je za moju generaciju bila pesma s kojom smo se zezali. Bosanca je i ranije bio glas da je brutalno jak producent folk muzike i da je neko ko je bukvalno sanjan od strane ljudi koji žele da se bave narodnom muzikom.

Karleuša?
- Ona je ozbiljan medijski kit. Ona je od nekog ko je kao pevač, po meni, bio nemoćan prerastao u zvezdu koja je ozbiljno poradila na svom pevanju i glasu, pomak je očigledan. Mislim da su je neke izjave i stavovi mnogo koštali, ali za razliku od drugih žena koje znam, ona je sve to muški podnela i u ovom trenutku dogurala do 1,8 miliona pratilaca na Instagramu. Ko se iole razume u društvene mreže, jasno mu je da je ona magnat za tu vrstu priče i da na tome ozbiljno zarađuje, pa joj muzika dođe kao hobi. Sviđalo se to meni ili drugima - ona stvarno jeste zvezda.

Deluje da u životu debelo kasniš sa nekim stvarima, evo sa 53 godine ćeš diplomirati glumu na FDU...
- Vidi, Gaga Nikolić je diplomirao sa 55 godina, kažu mi da je Berček sa 60, tako da sam u odličnoj ekipi.

Takođe si postao otac sa pedeset godina, da li te je strah da ćeš biti deda-ćale?
- Dok sam se ja ludo zezao, menjao ženske, putovao, trošio pare, nisam znao kad je dan, a kad noć, muškarci iz moje generacije su pravili lovu i poslove. Oni danas imaju puno love, ogromne stomake, naborana lica, mrtav pogled, srećno ili nesrećno su razvedeni, jure klinke od 17-18 godina po splavovima, misleći da su frajeri ako ih dobiju za par cipela. Ja sam sve to iživeo na vreme, bez da sam bilo koga morao da plaćam, u vreme one velike zemlje, i tako se okrenuo ćurak, što se kaže. Sad ja u ovim godinama moram da se borim za 'leba, ali me to nekako čini, rekao bih, živim. Nemam mrtav pogled, nije mi opala kosa, nemam veliki stomak, držim se u dobroj kondiciji i imam ženu koja me razume. A kad smo kod nje, ona je 18 godina mlađa od mene. Kad sam ulazio s njom u akciju da napravimo dete, apsolutno sam bio svestan te razlike u godinama. Sutra može da nađe mlađeg frajera od mene, nekog ko će biti sve vreme tu za nju, koji će potpisati papir da su u braku pošto mi živimo bez papira, i kad smo razgovarali na tu temu, pošli smo od najgoreg - šta ako se sutra raziđemo. Ana je pokazala da je jako zrela i ubedila me je da je osoba koja nikad neće biti osvetoljubiva, jer je njoj i te kako stalo da to dete ima oca na onaj najbajkovitiji mogući način. Sve je do žene, a sa njom sam siguran da nikad neću morati na sud i da imam propisanu alimentaciju. Ona je svesna da je na prvom mestu u mom životu ćerka Staša, pa onda ona, pa onda ja. Prvo namirujem Stašu i nju, pa tek onda od onoga što ostane trošim na sebe. Mislim da je Ana moj bingo, moja prva sedmica na lotou. Tako da ne mislim da sam s nečim zakasnio, taj "šprajc" koji dobiješ kad postaneš otac u ovim godinama je neverovatan - duhovno i energetski se podigneš i postaješ mašina koja može da melje.

Pričao si da ti je trebalo prilično vremena da se konektuješ sa ulogom oca?
- Prvo, moja Ana zna sa kakvim je debilom napravila dete. Toga je bila svesna od samog početka. Kad se dete pojavilo, ja sam bio najtužniji na svetu jer mi nikako nije bilo jasno šta se dešava sa ljudima koji dolaze da je vide i kažu "jao što je slatka", jer je ona meni bila beskrajno ružna, kao neka gomila neartikulisanog mesa na malom prostoru koja urla, piša i sere. To sam govorio i Ani, a ona se smejala i govorila: "Ja sam znala da si ti bolestan, ali da si toliko bolestan, nisam mogla ni da pretpostavim." Smejala se jer je znala da će doći taj momenat kad ću popiti klasičan nokaut. To je bilo negde u devetom ili desetom mesecu kad me je Staša šakicom uhvatila za donju vilicu i nasmejala mi se u lice. To je trenutak koji ne mogu da opišem, kao da me je neko teleportovao sa Melmeka na Zemlju. Od tog trenutka nemam više nikakav problem u životu, osim da što pre završim svoje obaveze da bih je video i da bih sa njom otišao da joj kupim patike ili u igraonicu ili da je ljubim i golicam, a da ona vrišti od radosti. Naučio sam je da je košarka odličan sport, a sad ću da je naučim da je Zvezda život, a da su sve ostalo sitnice. Poruka svim majkama je: nemojte se ljutiti na svoje muškarce ako osetite da ne kapiraju priču, mi smo niža bića, teško je to da se prihvati, ali je istina, verujte mi na reč. Žene to brže kapiraju, zato nam dajte fore par meseci da se spojimo sa samima sobom, jer se mi tih stvari plašimo i mislimo da je dete katastrofa u našem životu i da više nikad nećemo moći da odemo sa ortacima na piće ili utakmicu.

Kako održavaš formu u šestoj deceniji?
- Teretana, izbegavanje alkohola, lošeg mesa i energetskih vampira. Mislim da je ovo poslednje najvažnije, kao i da se treba držati svog stava.
 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija