• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.11.2018

23:19

GORAN BREGOVIĆ O POLITICI, RATOVIMA, MUZICI, FUDBALU....  Đinđića sam vodio na Cigane, Dačić mi je pevao 'Đurđevdan'

Showbiz

GORAN BREGOVIĆ O POLITICI, RATOVIMA, MUZICI, FUDBALU.... Đinđića sam vodio na Cigane, Dačić mi je pevao 'Đurđevdan'

Podeli vest

Imao sam malo prilike da upoznajem političare, sa Dačićem i Tomom Nikolićem sam pevao, a Đinđić je voleo da idemo u kafanu. Rat nas je unazadio sto godina, niko iz njega nije izašao sa osećajem da je tako moralo da bude

Legendarni vođa "Bijelog dugmeta" Goran Bregović otkrio je da je sa ubijenim premijerom Zoranom Đinđićem često lumpovao u kafanama, dok je sa Ivicom Dačićem i Tomislavom Nikolićem voleo da zapeva.

U intervjuu za "Nedeljnik" čuveni Brega pričao je o globalnoj i domaćoj politici, o ratovima u bivšoj Jugoslaviji, muzici, fudbalu i o tome da se u životu najviše plašio siromaštva.
Prenosimo vam najzanimljivije detalje Bregovićeve ispovesti.

Atomska bomba

Svi su naoružani, još samo da muslimani dobiju atomsku bombu, pa da zavlada mir

* Niko iz rata nije izašao sa osećajem da je to baš moralo da bude. Rat nas je unazadio sto godina. Mene su kriminalci u Beogradu tukli jer sam za sarajevske novine rekao da će nas Milošević vratiti sto godina unazad. Nažalost, to je tako. Izgubili smo toliko vremena u svetu koji galopira, a mi smo pod ručnom živeli tolike godine. Kad zamislim tih pet-šest političara na vrhu na ovoj teritoriji, ja se zapitam kako oni zaspe. Jer svaki političar koji se jutro posle izbora probudio kao predsednik, veruje da od toga mora uraditi nešto za istoriju.

Nikome pri ruci

Iz vojske u "jaguara"

Foto: Nedeljnik

Zbog depresije u vojsci sam kupio "jaguara" i parkirao ga u dvorištu nekih prijatelja u Nišu. I pobegnem iz kasarne, sednem u "jaguar" i stavim minđušu u uvo. I samo sedim. Ti stari "jaguari" su imali mahagoni i pravu kožu i onda sam ja udisao tu kožu i mahagoni samo da promenim miris.

* Nisam ja pri ruci nikome. Imao sam malo prilika da upoznam političare. Poznajem Maju Gojković, Dačića... Dačić i ja smo pevali zajedno. On je hteo da mi peva "Đurđevdan", a onda smo Toma Nikolić i ja pevali "Ide Mile lajkovačkom prugom". Đinđić je voleo da idemo u kafane. Bilo je odličnih ciganskih kafana u Beogradu koje su, nažalost, propale jer su Cigani propali pre nego mi ostali. Tako da sam Đinđića vodio u kafane, a jedna se zvala "Brodarac".

* Uvek su desne partije bile prisutne. A i da stvarno pobede, ne može više biti desnice u smislu tridesetih godina. Svi su naoružani, još samo da muslimani dobiju atomsku bombu, pa da zavlada mir.

* Mislim da je najveći problem zemaljske kugle to što je poslednja politička ideologija bio Karl Marks. Od Marksa naovamo imali smo tri industrijske revolucije, a nijednu političku misao. I sad ti imaš da jedan odsto njih poseduje 90 odsto dobara na zemaljskoj kugli. I pitaš se što ovih 99 odsto ne pokolju jedan procenat ovih, jer bi bilo logično. Ali ne, nema konflikta, jer između 99% i 1% stoji demokratija i religija, a nema više ideologije.

Tramp je ogolio Ameriku

Imali smo iluziju sa pretposlednjim predsednikom da Amerika može biti nežna sila. Tramp je samo ogolio tu stvar i Amerika je onakva kakva je oduvek i bila

* Imali smo iluziju sa pretposlednjim predsednikom da Amerika može biti nežna sila. Tramp je samo ogolio tu stvar i Amerika je onakva kakva je oduvek i bila.

Najdublji strah

* Strah od siromaštva je jedan od najdubljih strahova. Ja sam ga osetio u toku rata i nekako imam osećaj da me taj strah prati ceo život. Jednom kada se dogodi rat, onda sve ono što važi danas može sutra da nestane. Da samo imaš ono što znaš. Jedino imanje koje imamo je znanje, a sve ostalo se može izgubiti u jednom danu. To je bilo u mom slučaju s početka rata u Jugoslaviji.

Svi smo mi pomalo zvezdaši

 U jednom trenutku pre rata bilo je: Ajde da igramo tenis. Kupio sam reket i krenuo. Posle 15 dana s tim reketom kažem: "Šta je tebi." Pa ovo je za one koji nemaju deset drugova da igraju fudbal. I više nikad nisam igrao tenis jer sam uvek imao drugove za fudbal. I sad gledam utakmice, navijam za Želju. I nema veze za koga navijaš, ali uvek nekako navijaš za Zvezdu. To je bogohulna misao da možeš navijati za dva kluba, ali svi mi pomalo navijamo za Zvezdu. Žao mi je što nisam tu da gledam utakmice Lige šampiona. Jedina velika utakmica koju sam gledao u Beogradu je Partizan - Real.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Magazin

Džet set

Srbija