• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SPUTNIKNEWS.COM

19.02.2019

12:41 >> 12:55

UMRO KARL LAGERFELD! Preminuo jedan od najpoznatijih modnih kreatora na svetu

Showbiz

UMRO KARL LAGERFELD! Preminuo jedan od najpoznatijih modnih kreatora na svetu

Podeli vest

Čuveni nemački modni kreator Karl Lagerfeld preminuo je danas u 86. godini

To je objavio francuski list „Pari mač“, prenosi Rojters.

Lagerfeld je bio kreativni direktor „Šanela“.

Ekscentrični kreator rođen je u Hamburgu 1938. godine, u bogatoj nemačkoj porodici, a u Pariz je emigrirao sa 14 godina, gde je i napravio veliki uspeh u svetu mode.

Njegovu karijeru obležio je rad u tri velike modne kuće - Fendi (čiji je deo bio od 1967. godine) zatim Chloe, kojoj se priključio deset godina kasnije, a verovatno je napoznatiji po angažmanu za Šanel.

Bio je veliki ljubitelj fotografije. Neretko je sam slikao svoje modele, ali zanimljvo je da su ga novinari zvali "Kajzer Karl".

Govorio je četiri jezika - nemački, francuski, engleski i italijanski.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jana

pre 5 godina

Kako u 86-oj godini a rodjen 1938. Mnogo ste pismeni!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija