• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Živković

02.03.2019

17:05

U ZNAKU JUBILEJA! SERGEJ ĆETKOVIĆ: Sa onim koga voliš treba sve da deliš, i dobro i loše!

Showbiz

U ZNAKU JUBILEJA! SERGEJ ĆETKOVIĆ: Sa onim koga voliš treba sve da deliš, i dobro i loše!

Podeli vest

Iako je uvek bio jedan od onih koji su svoju privatnost čuvali samo za sebe, pop zvezda Sergej Ćetković, sa pričama iz života njegovih ćerkica Lole i Mile, izašao je u javnost na izuzetan način

Supruga Sergeja Ćetkovića Kristina, fotograf po profesiji, fotografisala je ćerkice Milu i Lolu dok se igraju i došla je na ideju da se naprave slikovnice, a potom je Sergej ideju razvio u crtane filmove "Lola i Mila". Onda je tu dodao i dečije pesmice, koje je stvarao uz pomoć Leontine i hora "Čarolija". Slikovnice su se našle i na prošlogodišnjem Sajmu knjiga, a sve to vodila je ideja da prihod od prodaje slikovnica ide u humanitarne svrhe, da se pomogne, između ostalih, i roditeljskoj kući "Zvončica". Cela ova akcija nazvana je "Šta je slađe od kolača". Za Ljubav i zdravlje Sergej Ćetković otkriva kako je sve počelo, kako sada izgleda svakodnevica njegove porodice, jer ćerkice Lola, koja je nedavno proslavila 9. rođendan, i Mila, koja ima šest i po, jedine su devojčice kod nas koje imaju svoj crtać (koji se našao i na programu čuvenog dečijeg "Pikabu" kanala), svoje pesmice i svoje slikovnice.

Ali, ipak, priče o Loli i Mili, čini se, ne bi bile slađe od kolača, ne bi prenele lepu poruku tako dobro, da nije tate i mame koji su ih potpuno ophrvali ljubavlju otkako su stigle u njihov dom.

A kako tvoja i Kristinina ljubav ide u ovoj godini?
- Ide odlično, nova godina - stara ljubav. Ove godine, sada u martu, slavimo dvadeset godina braka!

Kako ste uspeli?
- Ne znam ni sam koji je recept za to... Poenta je da imaš puno sreće u životu i da nađeš pravu osobu sa kojom ćeš da deliš i dobro i zlo - i da to traje!

Imali ste dug period zajedničkog života bez dece, pa onda ta velika borba...
- To nas je, baš taj period, još više zbližilo. I nakon toga, kada smo dobili decu, to nas je tek onda "zaokružilo".

Pričaj nam o slikovnici "Mila i Lola", pesmama za decu, o želji da sav taj trud ode u humanitarne svrhe.
- Kristinina je ideja, ona je smislila priču koja nosi naziv "Šta je slađe od kolača", a koja govori o svim tim osećajima koja imamo i koja nosimo iz detinjstva, a za koja slobodno možemo da kažemo da su zaboravljena. Uvek je bilo lepše i slađe kada zagrebeš iz šerpe onaj fil koji je mama spremala nego kada ti neko servira gotovu tortu. Svi se sećamo tog osećaja... A ima tu i mnogo drugih stvari koje nisu vezane samo za kolače, ali koje su ostavile snažan utisak na sve nas. Nešto iz detinjstva što nam ne izlazi iz srca, ali često nam se desi da ga zaboravimo, ostavimo po strani. To je bio cilj akcije "Šta je slađe od kolača". Pretprošle godine je slikovnica objavljena u Crnoj Gori i bila je humanitarnog karaktera takođe... Onda smo je prošle godine predstavili u Srbiji, a spremamo se i za Hrvatsku, Bosnu, Makedoniju, sa istom pričom. Nadam se da će do toga doći u toku ove godine.

Da širite ljubav i dalje?
- Želja je da naučimo klince nekim stvarima koje su jako bitne, a zaboravljene, kojima se u današnje vreme pridaje najmanje važnosti, a to je pre svega porodica, zajedništvo... Hteli smo da kroz ovaj kompletan rad i pomognemo nekome kome je to najpotrebnije. Mene je cela priča oko slikovnice veoma dotakla i probudila novu stranu kreativnosti, vezano za sam crtani film, kada sam došao na ideju da oživim ta dva lika iz slikovnice, koji su bazirani na našim ćerkama Loli i Mili. I, evo, već slavimo godinu dana Lole i Mile sa preko 20 epizoda crtanih filmova i mnogo dečijih pesmica koje su meni jako drage, a kojih na tržištu nema. Mene dečije pesme uvek vrate u dane kada sam bio dete. Baš sam nedavno bio na proslavi 50 godina rada čuvenog kompozitora gospodina Radoslava Graića, koji je napisao divne dečije pesme, među kojima su "Lako je prutu da se sokoli", "Vuče, vuče, bubo lenja" i još mnogo, mnogo toga... Pa ja sam odrastao na tim pesmama. I dok sam sedeo sa gospodinom Graićem, sa Ljubivojem Ršumovićem, Minjom Subotom, ljudima koji su mi dali toliko toga lepog dok sam bio mali, osećao sam da se sa svoje 43 godine vraćam na nekih svojih šest-sedam godina. Kao da sam sa njima u društvu opet postao dete. Stvarno imam ogromnu zahvalnost za taj njihov legat. E, uz Milu i Lolu, ponovo sam im se približio i nastavio da radim nešto slično tome, jer našoj deci fali takav sadržaj i baš sam srećan kad vidim da sam uradio nešto za njih.

A kakav si tata? Da li onakav kakav si planirao da budeš ili su Mila i Lola to potpuno "istumbale"?
- Kada živiš sa tri princeze, a one su stalno princeze, onda ti nije nimalo lako da sa tim izađeš na kraj. Ja uvek kažem: one me drže kao malo vode na dlanu. Dobre su one devojčice, veoma su žive i zanimljive i svaki dan mi daju mnogo materijala za posao kojim se bavim.

Umeš li da budeš strog prema njima i kako to izgleda?
- Pokušavam malo i da budem strog. Shvatio sam da, kad dobiješ decu, hteo ne hteo, pretvoriš se malo u svoje roditelje. Sve što im govoriš shvatiš da si već čuo od svojih roditelja, ali moraš to da radiš, jer brineš. Pokušavam ja da budem strog, ali nikako mi to ne polazi za rukom...

Podelio si neke privatne trenutke sa svojim fanovima, videli smo na Instagramu kako su te ćerke doterivale krunama za princeze, šnalicama... kako ste uživali na odmoru...
- Joj, šta mi rade, kad biste znali... Svaki dan je nova avantura, nova priča Lole i Mile.
A kada je reč o tebi kao pevaču, šta planiraš, šta su ti želje?
- Želje su tu da se ostvare. Mnogo toga je u planu, ja uvek pravim plan, uvek zadam sebi nešto za neki naredni period, mada ne postavljam tačne rokove. Prošle godine sam dosta toga uradio - neka se makar deo ove kreativne atmosfere prenese i na 2019. i biću zadovoljan. Spremam mnogo lepih stvari, novih dueta, novi CD bi možda trebalo da uradim, prošlo je četiri godine... Red je da se predstavim sa nečim novim i interesantnim i da se polako spremim da proslavim 20 godina karijere.

O, pa ova godina je puna jubileja na "20"!
- Eto, i to je 20! Dvadeset godina braka i dvadeset godina karijere!

Pa nije čudo što si toliko smršao, svašta te čeka ove godine...
- Da, jesam malo smršao, možda malo više...

Kako? Zašto?
- Pa da bih se bolje osećao, izbacio sam slatkiše. Odricao sam se i urodilo je plodom.

Nemoj više...
- Neću, neću, sad je dobro.

Svih ovih godina politika nam se uvlači u živote, hteli mi to ili ne, pa se malo "zateglo" i između Crne Gore i Srbije... Kako ti gledaš na sve što nam se dešava?
- Vremenom sam naučio da sebe ne zamaram time. Ne bavim se politikom, ne dozvoljavam sebi da čak i kada neko pored mene raspravlja o politici učestvujem, nego se samo povučem. Ja se bavim muzikom i dok je tako, biće sve super. Ako dozvoliš da te dnevnopolitički sadržaji uzmu pod svoje, onda si istog sekunda izgubljen i potišten. Mislim da svako treba da se bavi svojim poslom i to je ono što nam fali. Više brige o svojim problemima, o svom poslu, jer dok je ljudi, biće i politike, biće svega.

O čemu god da pričamo, ti si uvek smiren, nasmejan, fin... Da li nekad vičeš, da li si nekada tužan, depresivan?
- Kao i svaki čovek.

Pa šta radiš kad su loši dani?
- Najvažnije je da čovek nije sam. Ni kad je tužan ni kad je srećan. Treba sve deliti sa onim koga voliš.

Pred tobom je mnogo nastupa u narednom periodu. Kada ćemo čuti neke nove pesme?
- Da, idem u Bečiće 8. marta, u Novi Sad 21. marta, Novi Pazar 23, potom Beč, Kanada... Nadam se da ću uskoro ući u studio sa novim pesmama, a dame ću iznenaditi za svoj rođendan, koji je 8. marta, jednom novom baladom.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija