• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: JELENA ŽIVKOVIĆ

22.06.2019

13:48

VERICA RAKOČEVIĆ: Veljku zameram samo lenjost, a on meni što sam radoholik!

Showbiz

VERICA RAKOČEVIĆ: Veljku zameram samo lenjost, a on meni što sam radoholik!

Podeli vest

Iza nje je bogata i duga karijera, jedna je od naših najcenjenijih modnih dizajnerki, svoje kreacije predstavila je širom Evrope. Iza nje stoje i troje dece i šestoro unučadi

Šesto unuče stiglo je pre dve nedelje, a najstariji unuk ima 27 godina. Godine za nju ne postoje, ona ih ne broji, već kaže da živi punim plućima svaki minut, svaki sekund. Njen brak sa 35 godina mlađim Veljkom Kuzmančevićem izazvao je brojne reakcije, polemike, kritike, pohvale... Kako je ko shvatio, tako je reagovao, ali Verici Rakočević nimalo ne smetaju tuđa mišljenja. Ona kreira i svoj život onako kako želi. Za Ljubav i zdravlje otkriva detalje svog privatnog života, otkriva kako stvara, kako dizajnira svoju svakodnevicu u selu kraj Beograda, gde je pre nekoliko godina rešila da ode, da bude sakrivena od gradske vreve i gužve.


Kada će šira publika moći da vidi vaše nove kreacije? Šta nam spremate?

- Tradicionalno bi moja godišnja revija trebalo da bude u septembru, međutim, u opciji su još dve ponude - jedna za kraj avgusta, a jedna za sredinu oktobra, tako da još nisam odredila datum. Svakako će nova kolekcija biti inspirisana grbom porodice Dragović (moje devojačko prezime), koji potiče iz 1260. godine, a reviju ću posvetiti mom ocu Miliću Dragoviću.

Žuta boja i budi svoja su "must have"

Preporučite nam "in" ili "must have" komade odeće za naredno leto?

- Uvek ponavljam istu rečenicu, "must have" je biti svoj, sve drugo, po meni, ne pripada ženama kojima se ja obraćam.

Koja boja će, po vama, biti najmodernija ovog leta? Koralno crvena je već po izlozima, a šta vi kažete?

- Volim žutu, kao sunce, koje je izvor života.


Gde i kako stvarate? Da li imate uvek isto mesto u kući gde se rađaju ideje?

- Moj atelje je mesto gde se realizuju ideje, a inspiracija je na svakom mestu i u svakom trenutku, samo zavisi od toga koja me najjače dodirne.


Kada inspiracija dođe, kako izgleda taj trenutak? Koliko ste u stanju da radite u cugu?

- I nekada i sada kada me pokrene inspiracija znam da sednem u osam uveče i do pet ujutro iscrtam sedamdesetak modela. Kroz proces realizacije te skice se menjaju, transformišu i znam da radim danima u ateljeu, gde i spavam za to vreme dok tehnički crteži ne budu definisani, i onda sa mojim timom, krećem zajedno u proizvodnju. Proces izrade kolekcije od početka do kraja je pod mojom kontrolom.


Kada kreirate, da li uvek vidite i sebe u toj haljini, pantalonama...?

- Da, uvek polazim od toga da radim za žene i devojke koje razmišljaju kao ja. Na moju sreću, na listi mojih kupaca je dosta takvih žena, ali moram priznati da su 80% mojih kupaca žene iz inostranstva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

https://stil.kurir.rs/celebrities/vip-prica/105771/verica-rakocevic

A post shared by Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) on May 29, 2019 at 3:53am PDT


Vaša karijera traje više od tri decenije. Da li ste se umorili? Šta vas zapravo umara u vašem poslu, u modnoj industriji kod nas? Šta bi ste promenili, da možete?

- Nisam se umorila i ne umara me ništa. Zaljubljena sam u svoj posao, a ljubav ne umara. Promenila bih ja mnogo toga u ovom poslu (ne kod sebe), ali sam naučila da ćutim ako ne mogu da utičem na ono što mislim da ne valja.

Uvek polazim od toga da kreiram za žene i devojke koje razmišljaju kao ja


Živite mirno i povučeno, na selu. Da li uzgajate povrće, voće... Koje?


- Uživam, u dvorištu imam maline i jabuke za sada.


Kako se hranite? Da li imate neki poseban režim ishrane? Preporučite nam kako i šta da jedemo.

- Vodim računa o ishrani, decenijama ne jedem belo brašno, šećer, mleko sam svela na minimum. Imam privilegiju da Elena drži divan veganski restoran, pa kada nije dan za ribu, koju mnogo jedem, onda sam na detoksu kod nje. Trudim se da kupujem organsko voće i povrće. Suhomesnato ne jedem i nikada nisam jela.


Kako još brinete o svom zdravlju? Da li vežbate? Preporučite nam neku svoju vežbu.

- Veoma sam aktivna, ako ne idem na trening, vikendom sam u bašti po ceo dan, pešačim dosta i obavezno se svako jutro desetak minuta istežem na čistom vazduhu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Plava laguna i plavi snovi @manga_trip @kuzmancevicv

A post shared by Verica Rakocevic (@verica.rakocevic) on Feb 7, 2019 at 6:38am PST


A kako brinete o svom mentalnom zdravlju? Da li je odlazak na selo deo neke vaše lične "terapije"?

- Odlazak na selo je moj izbor, čuvanje mentalnog mira i obnova energije. Mnogo čitam, vodim razgovore sama sa sobom i rešila sam se otrovnih energija.


Kako negujete lice i telo?

Sa mnom i Veljkom sve se dešavalo brzo kao u bunilu bez ikakvog razmišljanja. On je došao iz nekog prošlog života i morali smo da završimo u ovom.

- Redovno idem kod moje drage Jane na terapije kiseonikom i mezoterapiju vitaminima. Koristim 'Amazon' kreme i za lice i telo, a jednom nedeljno pilingujem sodom bikarbonom. Kokosovo ulje je neizbežno u mom kupatilu.


Svojim brakom i razlikom u godinama između vas i supruga srušili ste sve predrasude. Pa kako izgleda biti u braku sa 35 godina mlađim čovekom?

- Veljko je samo po broju mlađi, a u svom karakteru je zreliji od mnogih muškaraca koji imaju 70 godina. Velika je sreća imati takvu osobu pored sebe.


Kao i u svakoj vezi ili braku, verovatno i Veljko i vi imate nesuglasica i različite poglede na neke sfere života... Šta mu "zamerate"? A on vama?

- Zameram mu lenjost, nonšalantnost prema životnim problemima, a on meni što sam radoholik i veoma odgovorna.


Podsetite nas na vaš prvi susret... Kada ste tačno znali, shvatili da je on "taj"?

- Kod nas nije bilo takvih momenata, sve se dešavalo brzo kao u bunilu, bez ikakvog razmišljanja. On je došao iz nekog prošlog života i morali smo da završimo u ovom.

Nova kolekcija biće inspirisana grbom porodice Dragović (moje devojačko prezime), koji potiče iz 1260. godine, a reviju ću posvetiti mom ocu Miliću Dragoviću.


Kako se, u vašem slučaju, čuva ljubav, brak?

- Ne čuva se, živi se. Svako sa svojim manama i vrlinama, svako sa svojom individualnošću.


Da li ste sebi zacrtali neki cilj za naredni period? Šta je to?

- Odavno ne pravim planove, cilj mi je samo da ostanem čovek kakav sam bila do sada. Sve drugo je božija volja.


O čemu maštate? Šta je to što još niste u životu uradili, a želite?

- Sve što sam želela sam ostvarila, želim samo da mogu još dugo da uživam u svojoj porodici i poslu.


Da li se sećate svoje prve haljine koju ste kreirali? Ko ju je nosio? Da li bi ona i danas bila u modi?

- Moje haljine od pre 30 godina nose se i danas. Unuke čije su bake bile moje mušterije i danas za maturu ponesu bakinu haljinu. Mislim da veće nagrade od te ne postoje. Kaput koji sam pre 35 godina napravila za Jasona Golda iz Londona, a koji je oženjen mojom prelepom prijateljicom iz Herceg Novog, i danas je njegov omiljeni komad.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 4 godine

Sve je to lepo ali nije rekla da li je orošavala vaginu.

Srba

pre 4 godine

Pa nije on sa tobom da bi radio bilo šta. On zna svoj posao.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija