• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.07.2019

13:49

(VIDEO) ZVEZDA ĆORNULA PESMU! Hit Kejti Peri je plagijat, PLATIĆE MILIONE

Showbiz

(VIDEO) ZVEZDA ĆORNULA PESMU! Hit Kejti Peri je plagijat, PLATIĆE MILIONE

Podeli vest

Porota suda u Americi utvrdila je da je hit američke pevačice Kejti Peri iz 2013. godine "Dark Horse" nepropisna kopija hrišćanske reperske pesme iz 2009. godine

Tu odluku je juče donela devetočlana porota saveznog suda u Los Anđelesu pet godina pošto su Markus Grej i njegova dva koautora podneli prvu tužbu tvrdeći da je "Dark Horse" ukraden iz pesme "Joyful Noise", koju je Grej objavio pod umetničkim imenom Flejm (Flame).

Porota sada treba da odluči koliku kaznu treba Kejti Peri da plati za narušavanje autorskih prava, a očekuje se milionska kazna za plagijat.

"Dark Horse" je hibrid popa, repa i hip hop zvukova i bio je treći singl na albumu Kejti Peri iz 2013. godine "Prism". Numera je bila četiri nedelje na vrhu Bilbordovih Hot 100 hitova početkom 2014. godine, i za nju je Peri dobila nominaciju za Gremi.

Advokati pevačice su uzvraćali da delovi pesme o kojima se raspravlja predstavljaju vrstu jednostavnih muzičkih elemenata koji ako bi potpali pod autorska prava naškodili muzici i onima koji je stvaraju. 

IMA SE, MOŽE SE! Kejti Peri najplaćenija pevačica u 2018. godini
 

- Oni pokušavaju da prisvoje osnovne gradivne kocke za muziku, azbuku muzike koja treba da bude dostupna svima- rekla je advokatica Kejti Peri Kristin Lepera u zaključnoj izjavi.

Peri i koautori pesme uključujući i njen producent Doktor Luk svedočili su za vreme sedmodnevnog suđenja da niko od njih nije čuo tu pesmu, niti za Greja pre tužbe, kao i da nisu slušali religioznu muziku.

Grejevi advokati su, međutim, jedino morali da pokažu da je "Joyful Noise" bila puštana dosta i da su Peri i njeni koautori mogli da je čuju, i kao dokaz su dali da je milionima puta puštana preko Jutjuba i Spotifaja, i da je album, na kome se nalazi, bio nominovan za Gremi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija