• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivan Gajić

19.08.2019

23:44

TAP 011, NAJPOPULARNIJI BEND DEVEDESETIH OTKRIVA: Bežali smo od snajperista u Bosni!

Showbiz

TAP 011, NAJPOPULARNIJI BEND DEVEDESETIH OTKRIVA: Bežali smo od snajperista u Bosni!

Podeli vest

Članovi grupe, pred svoj veliki povratak na scenu posle pauze duge 20 godina, prisećaju se situacije kad su jedva izvukli žive glave * Kod Brčkog smo spustili glave i molili Boga da nam metak ne prosvira mozak, priča Goca

Grupa "Tap 011" se u orginalnom sastavu vraća na scenu posle 20 godina! Prva postava benda, koju čine Goca Tržan, Ivana Peters, Đorđe Pajović, Milan Bojanić i Petar Stupar ponovo se okupila i snimila povratničku pesmu, koju će predstaviti u septembru. Pred veliki povratak zvezde devedesetih su za Informer otkrile najveće tajne iz zenita slave, kada su jedva izvukle živu glavu!

Putovali 15 sati

- Dobili smo ponudu da pevamo u diskoteci u Banjaluci, i to samo dva dana posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Iako su nas svi ubeđivali da još malo sačekamo da se stanje smiri, krenuli smo i od Beograda do Banjaluke putovali smo 15 sati! Putevi su bili izorani od tenkova, benzin smo kupovali po nekim dvorištima, u kombiju nam je crklo grejanje, ali sve smo to nekako podneli, bili smo mladi entuzijasti - priseća se Goca tog 16. decembra 1995. godine i dodaje:

Foto: Privatna arhiva

Na Kosovu smo se
krili od OVK

Članovi "Tap 011" imali su nezgodnu situaciju i kad su nastupali na Kosovu na proleće 1999. godine.
- Posle nastupa u hali "Boro i Ramiz" u Prištini otišli smo u hotel. Na prozorima je falilo staklo, samo su visile zavese, bilo je užasno hladno. Ušao sam u kupatilo, a tamo fali ve-ce šolja. Hteli smo odmah da krenemo za Beograd, ali nam je policajac rekao da moramo da sačekamo jutro, jer je noću postojala opasnost od napada OVK! Nazad smo krenuli u četiri ujutru, a naš autobus je bio pod policijskom pratnjom - priča Đole.

- Kad smo prolazili između Brčka i Bijeljine, vozač nam je rekao da se sagnemo jer tu još uvek ima snajperista! Nismo mogli da verujemo šta se dešava, spustili smo glave i molili Boga da nam metak ne prosvira mozak.

Bacili im suzavac

Njen kolega iz benda Đole otkriva da su po dolasku u Banjaluku dobili otvorene pretnje.
- Vlasnik konkurentske diskoteke zvao je našeg menadžera i rekao da je bolje da ne pevamo jer nećemo dobro proći. Mi smo se oglušili o to i negde na pola nastupa u klub je bačen suzavac. Oko 2.000 ljudi se gušilo, nama su lile suze, pobegli smo kod di-džeja u zastakljeni deo. Jedan dečko me je izvukao napolje i dao mi da stavim sneg na oči kako bi me manje pekle. Ma bilo je strašnih prizora, neki gosti su pljuvali krv! - priča Đole i dodaje da su na tom nastupu mnogi vojnici slavili:
- Uprkos svemu, osećala se neka sreća u publici jer su vojnici tada skidali uniforme, okončao se rat i zvanično počelo primirje. Mi smo i sutradan nastupili u tom klubu, koji prima 2.000 ljudi, a došlo je duplo više naroda! Pošto smo svirali dva dana, morali smo negde da prenoćimo i odlučimo se za hotel "Bosna", gde pet godina nije radilo grejanje, niti je dotad bilo struje. Doneli su nam neke kvarcne peći, ali ništa nije pomoglo. Spavali smo obučeni, a probudili smo se sa injem u nosu!
 

SPEKTAKL NA UŠĆU

 

Grupa "Tap 011" održala je sinoć na Bir festu nastup za pamćenje pred prepunim beogradskim Ušćem. Posetioci su uživali u njihovim legendarnim hitovima "Bunda", "Vrapci", "Gaće", "Dosadan dan" i "Okreni 95", a ni članovi grupe nisu krili zadovoljstvo što su se ponovo okupili i što nastupaju zajedno u originalnom sastavu.
- Drago nam je što vas vidimo u ovolikom broju. Potrudićemo se da vam ovo bude jedan od najboljih provoda u životu - poručila je Ivana sa bine.
"Tap 011" će krajem septembra objaviti svoju novu pesmu, koju su radili Milan Bojanić, Ivana, Goca i njen suprug Raša Novaković.

 

 

 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija