• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

14.09.2019

13:47

(VIDEO) SKANDALOZNO! TRI OSOBE SE UROTILE DA OKRIVE KENEDIJEVE ZA SMRT MERILIN MONRO! Novi dokumentarac otkriva da su teorije zavere o ubistvu holivudske dive s namerom smišljene!

Showbiz

(VIDEO) SKANDALOZNO! TRI OSOBE SE UROTILE DA OKRIVE KENEDIJEVE ZA SMRT MERILIN MONRO! Novi dokumentarac otkriva da su teorije zavere o ubistvu holivudske dive s namerom smišljene!

Podeli vest

Teorije zavere o smrti američke glumice Merilin Monro nisu se pojavile tek tako, već ih je namerno lansirala konkretna grupa ljudi, tvrdi Donald Mekgovern, autor knjige „Murder Orthodoxies: A Non-Conspiracist's View of Marilyn Monroe's Death“

- Teorije zavere o Merilininoj smrti, kakve danas postoje, nisu postojale 60-ih godina prošlog veka. One su se proširile tek kasnije- kaže Mekgovern, a prenosi Foks.

Mekgovernova priča čini okosnicu finalne epizode serije „Skandalozno: Smrt Merilin Monro“, u kojoj će biti detaljno opisano kako su se tri osobe urotile da za smrt holivudske zvezde okrive Kenedijeve.

Prema dokumentarcu — te tri osobe su Džek Klemons, policajac koji je prvi stigao na lice mesta, Moris Rajs, predsednik Filmskog saveza za očuvanje američkih ideala i Volter Vinčel, novinar i desničarski pisac.

Trojica zaverenika prvi put su se sreli nekoliko meseci nakon Merilinine smrti, navodi se u dokumentarcu.

Reis, koji je bio paranoičan zbog navodne „invazije komunista u Holivudu“, nadzirao je mnoge filmske zvezde, uključujući i Monroovu. On je Klemonsu i Vinčelu na sastanku rekao za navodnu seksualnu vezu tadašnjeg predsednika SAD Džona Kenedija i Merilin Monro, pa su njih trojica tada tu „izmišljotinu“ ubacili u priču o tome kako je Kenedi naredio njeno ubistvo da bi prikrio aferu.

Cela priča trebalo je da ima neke dokaze. Tako je Klemons posle sastanka često govorio da je uočio nelogičnosti, nakon što je ušao u sobu odmah posle nesreće. Njegovo svedočenje oslanjalo se, pre svega, na čuvenu čašu za piće iz koje je, prema zvaničnoj verziji smrti, poznata glumica popila sedative, a koje, navodno, kada je Klemons ušao u sobu, nije bilo. 

Na fotografiji koju je objavila policija, čaša za piće se mogla videti pored njenog kreveta, ali je Klemons tvrdio da je kućna pomoćnica filmske zvezde uništavala dokaze u veš mašini.

Prema dokumentarcu — Klemons je imao dobar razlog da širi priče koje diskredituju policiju u Los Anđelesu, s obzirom da je prethodno otpušten sa posla. Pomogao mu je Vinčel, koji je bio „veoma moćan kolumnista i pisao je o tračevima iz Njujorka“.

- Vinčel je u svojim kolumnama predstavio ono što je u osnovi bila teorija. Da su Bobi Kenedi i Merilin imali aferu i da je Bobi ubio američku glumicu. Nisam čuo da je Vinčel ikada istupio i to javno rekao, ali je to u njegovim kolumnama nagovešteno- kaže Mekgovern u dokumentarcu.

Međutim, treba biti biti oprezan sa teorijama zavere, jer se one često obiju o glavu. Deset godina kasnije, nakon što je teorija Klemons-Reis-Vinčel postala popularna, poznati američki romanopisac Norman Majler objavio je svoj bestseler „Merilin: Biografija“.

U poslednjem poglavlju te knjige Majler je tvrdio da su filmsku zvezdu ubili sami zaverenici, koji su potom smislili svoju teoriju da prikriju vlastiti zločin.

(VIDEO) SKRIVENE FOTOGRAFIJE MRTVE MERILIN MONRO! Novi detalji misteriozne smrti holivudske dive

Merilin Monro je pronađena mrtva u jutarnjim časovima 5. avgusta 1962. godine u svom krevetu. Obdukcija je pokazala da je umrla od „akutnog trovanja barbituratima“. Bočice sa pilulama pronađene su pored njenog kreveta. Pre toga predozirala se četiri puta.

Ono što je bilo čudno je da su lekovi pronađeni u sobi, ali ne i čaša za vodu koja bi joj bila potrebna da bi progutala tako veliku količinu pilula. Kao rezultat teorija zavere — istraga o smrti zvezde ponovo je otvorena 20 godina kasnije, ali nisu pronađeni dokazi koji bi nepobitno upućivali na to da je ona ubijena.

Pogledajte o bonus video:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija