• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: ZP/B92

11.08.2019

18:45

PITATE SE ODAKLE FIRMAMA VAŠI PODACI: Društvene mreže u sprezi sa oglašivačima

Vesti

PITATE SE ODAKLE FIRMAMA VAŠI PODACI: Društvene mreže u sprezi sa oglašivačima

Podeli vest

Kompanija Twitter je objavila da je delila podatke svojih korisnika sa oglašivačima, bez njihovog odobrenja

Iz Twittera su naveli da su pronađeni problemi "kod kojih izbor postavki korisnika možda nije radio onako kako je planirano". Navodi se i da su "određeni podaci" korisnika, kao što je kôd države, možda deljeni sa partnerima koji se bave oglašavanjem od maja 2018. godine, "čak i ako korisnici nisu dali dozvolu za to."

DELE BESPLATNA LETOVANJA U ZAMENU ZA LIČNE PODATKE: Čuvajte se prevaranata i lažnih nagradnih igara

Iz Twittera su takođe saopštili i da se, od septembra 2018. godine, oglasi možda prikazuju "na osnovu zaključaka" napravljenih o uređajima korisnika bez njihovog pristanka.
Ti podaci su "ostali unutar Twittera i nisu sadržali lozinke ili naloge elektronske pošte", navedeno je na zvaničnom sajtu te kompanije.

Propusti su "popravljeni 5. augusta", a u Twitteru se vodi istraga o tome ko bi sve njima mogao da bude pogođen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija