• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zastinikpotrosaca.rs

26.03.2020

10:00

OPREZ NARODE! Prevaranti na netu nude preskupe maske i lažna sredstva protiv virusa, ne nasedajte!

Vesti

OPREZ NARODE! Prevaranti na netu nude preskupe maske i lažna sredstva protiv virusa, ne nasedajte!

Podeli vest

Interenet je ovih dana preplavljen oglasima za prodaju maski i sredstava za dezinfekciju

Potrošači, budite oprezni prilikom kupovine zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju preko interneta!

U Nacionalnoj organizaciji za zaštitu potrošača kažu da im je niz građana dostavilo upite u vezi sa raznim proizvodima za dezinfekciju i zaštitnim maskama koji se ovih dana prodaju online po visokim cenama.

 

 

Kako kažu u NOPS-u, važno je da znate da ova pojava ima najmanje 2 problematična segmenta, a to su:

1. Cena

Primećeno je da su cene navedenih proizvoda višestruko uvećane, a što nije u skladu sa merama resornog ministarstva, koje se tiču ograničavanja cena za ove proizvode. Pored toga što nisu u skladu sa uredbom, ovakve cene su prosto nerealne i dobro razmislite pre kupovine.

Foto: printscreen

 
2. Ko je prodavac

Prodaja putem društvenih mreža i sajtova na kojima ne postoje jasni podaci za identifikaciju (adresa sedište, PIB, matični broj i dr.) nije u skladu sa Zakonom o trgovini i zabranjena je.

Foto: printscreen

 

Kupovinom na ovaj način rizikujete da ne dobijete ono što ste poručili ili da, u slučaju bilo kakvog problema ili reklamacije, ostanete bez zakonske zaštite

 

 

- Novonastale okolnosti zahtevaju od svih nas odgovornost i solidarnost, ali će uvek postojati neko ko će situaciju pokušati da zloupotrebi zarad sticanja profita. Budite obazrivi - poručuju iz NOPS-a.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17