• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/Novosti

01.04.2020

15:13

ŠTA POSLE PANDEMIJE? Putovanje više nikad neće biti ista: Niže cene i veća higijena, vraćaju turiste?!

Vesti

ŠTA POSLE PANDEMIJE? Putovanje više nikad neće biti ista: Niže cene i veća higijena, vraćaju turiste?!

Podeli vest

Za sada ne znamo kada ili kako će proći pandemija, ali znamo da čim se kriza sa javnim zdravljem poboljša, da bi se putnici ponovo pokrenuli moraće da dođe do značajnog pada cena, kažu analitičari

Pošto su restrikcije kretanja širom sveta sve veće, teško je zamisliti kako će putovanja izgledati kada one budu ukinute.

Globalna pandemije virusa korona posebno je pogubna za turističku industriju, ali ona se oporavila od prošlih kriza i eksperti veruju da će to biti slučaj ponovo.

Ljudi se nisu promenili i još uvek žele da putuju, ali nužno će biti mnogo oprezniji u vezi sa tim šta rade - izjavio je Adam Blejk, profesor ekonomije i šef istraživanja na odeljenju za turizam i ugostiteljstvo na Univerzitetu Buremaut u Velikoj Britaniji.

- Neće im biti dovoljno samo uveravanje da je sigurno da se putuje, već će morati da vide i stvarne fizičke promene da bi putovanje bilo sigurnije - dodao je on.

Za sada ne znamo kada ili će kako proći pandemija, ali kada se kriza sa javnim zdravljem poboljša, da bi se putnici ponovo pokrenuli moraće da dođe do značajnog pada cena, kažu analitičari.



Putnike koji vole krstarenja dočekaće vrlo niske cene kada kruzeri krenu ponovo da posluju, izjavio je Kristofer Anderson, profesor biznisa na Univerzitetu Kornvel za hotelijerstvo u Njujorku.

Izazov će biti u privlačenju novih putnika za krstarenje, što će biti od suštinskog značaja za opstanak, rekao je on, nakon globalnih naslova o izbijanju korona virusa na brodovima, ograničenjima putovanja i zabrani iskrcavanja u lukama.

- Svi ugostitelji, bilo da se radi o krstarenju, prenoćištu ili hotelima, moraće da promene način na koji nadgledaju i čiste okruženje sa kojim su potrošači u kontaktu, kako bi gostima povećali nivo komfora - zaključio je Anderson.


 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs

PROČITAJTE JOŠ

TURIZAM JE PITANJE BEZ ODGOVORA?! Dve mogućnosti za 100.000 građana sa uplaćenim letovanjem

BOLI GLAVA OD OTKAZANIH ARANŽMANA: Agencije pred bankrotom nude vaučere, putnici hoće novac

KORONAVIRUS UKIDA I LETOVANJA? Dr Nestorović odgovorio na pitanje koje zanima većinu građana Srbije


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija