• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/Blic

23.04.2020

12:58

RASTE VREDNOST PLEMENITOG METALA: Analitičari Bank of Amerika veruju da vreme "radi" za zlato

Vesti

RASTE VREDNOST PLEMENITOG METALA: Analitičari Bank of Amerika veruju da vreme "radi" za zlato

Podeli vest

"Kao ultimativni čuvar vrednosti, cene zlata su se uspešno pokazale u proteklih 15 meseci, uz rast više od 10 odsto otkako su Federalne rezerve u januaru 2019. izvršile preokret monetarne politike", pišu stratezi na čelu s Mihaelom Vidmerom.

- Veličina glavnih bilanci centralne banke bila je stabilna na oko 25 odsto BDP-a u poslednjoj deceniji ili slično, baš kao i cena zlata", dodaje firma.

"Budući da se ugovori s ekonomskim učinkom oštro povećavaju, fiskalni troškovi se povećavaju, a bilance centralne banke udvostručuju, čvrste valute mogu se naći pod pritiskom. A investitori će ciljati na zlato.

Dakle, stavljamo na tržište naše prognoze i sada prognoziramo prosečnu cenu zlata od 1.695 dolara po unci u 2020. i 2.063 dolara po unci u 2021. Ciljanu cenu zlata podigli su s 2.000 na 3.000 dolara po unci.

ISPLATI SE: Oboren rekord u instant plaćanju 112.802 transakcija u jednom danu

Investitori koji traže zaštitu od privrednog pada i ciljanu reflaciju ekonomije putem fiskalnih i novčanih podsticaja okrenuće se zlatu radi sigurnosti.

Ili kako analitičari BofA pišu: "Fed ne može štampati zlato."

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija