• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2020

10:00

IMA NOVCA ZA SVE: Za pomoć od 100 evra prijavilo se 4.050.000 građana, sa penzionerima još i više!

Vesti

IMA NOVCA ZA SVE: Za pomoć od 100 evra prijavilo se 4.050.000 građana, sa penzionerima još i više!

Podeli vest

Isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra u ponedeljak je počela u svim gradovima Srbije, a prema najnovijim podacima, za pomoć se prijavilo 4.050.000 građana, izjavio je ministar finansija Siniša Mali

On je istakao da je ovo prilika da se pokaže koliko je država stabilna i jaka i da je preuzela najveći teret ekonomskih mera da bi pomogla i privredi i građanima.

''''Ako se uzmu u obzir penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć, a koji su tokom prethodne nedelje automatski dobili pomoć od 100 evra, dolazi se do šest miliona građana koji su se prijavili za ovu pomoć'''', rekao je Mali.

Podsetio je da je do 5. juna rok za prijavu i dodao da će građanima koji se prijave tog dana novac biti isplaćen šestog ili sedmog juna.

 

 


Ministar je rekao da je u ponedeljak isplaćeno pola miliona građana i da će tako biti svakog narednog dana, dok pomoć ne dobiju svi koji su se prijavili.

Mali je kazao da je jednokratna pomoć deo paketa ekonomskih mera usmerenih prema građanima kako bi prevazišli negativne posledice epidemije korona virusa.

''''Ovih 100 evra svakome znači nešto, nešto će kupiti, a sa ekonomskog gledišta, to pokreće ekonomiju , neko će morati da tu robu proizvede, platiće se PDV, porezi i doprinosi. Polako, ali sigurno zahuktavamo našu ekonomiju i to jeste bio deo ovih mera'''', rekao je Mali.

 

 

 

 


On je naveo da su se tražile mere koje će podržati ekonomiju i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebna, a to je, dodaje, prevashodno privatni sektor.

''''Izašli smo sa pravim paketom mera vrednim ukupno 5,1 milijardu evra”, podsetio je Mali i dodao da mali broj zemalja u svetu može da se pohvali tako sveobuhvatnim i velikim merama.

Naveo je da država isplaćuje tri minimalne zarade za milion i 52 hiljade zaposlenih, u privatnom sektoru.

“Na pravi način smo spakovali paket mera koji je omogućio svima da prođu kroz ovu krizu što manje oštećeni”, rekao je Mali i dodao da će sledeća minimalna zarada biti isplaćena pocetkom juna, a treća početkom jula.

 

 

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija