• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/b92

28.05.2020

17:27

VAŠIH 100 EVRA JE NA SIGURNOM: Ako imate nedoumicu oko namenskog računa, evo objašnjenja!

Vesti

VAŠIH 100 EVRA JE NA SIGURNOM: Ako imate nedoumicu oko namenskog računa, evo objašnjenja!

Podeli vest

Oko pola miliona građana dnevno dobije 100 evra finansijske pomoći od države.

Pitanje koje ovih dana muči mnoge je šta će se desiti sa novcem ako su odlučili da im bude isplaćen na namenski račun.

U Ministarstvu finansija kažu da ne postoji rok do kada ovaj novac može da se podigne.

Dakle, bez brige, vaš novac je na sigurnom, a pošto ga podignete, namenski račun se gasi i nema nikakvih dodatnih troškova.

 

 

Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu u gotovini.

U petak 15. maja počele su prijave za jednokratnu pomoć svim punoletnim državljanima Srbije u iznosu od 100 evra, a prvi su novac dobili već 25. maja.

Do četvrtka ujutru za novčanu pomoć prijavilo se 4.149.500 građana, a poslednji dan kada će država uvažiti prijavu je 5. jun.

Mnoge zanima da li sredstva sa namenskog računa moraju da podignu u banci ili mogu da se direktno preusmere na razna plaćanja.

"Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva", navodi se u zvaničnom objašnjenju.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija