• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2020

09:00

U HOTEL NE MOŽE BEZ PEČATA: Goste mogu da primaju samo oni koji dobiju potvrdu kvaliteta

Vesti

U HOTEL NE MOŽE BEZ PEČATA: Goste mogu da primaju samo oni koji dobiju potvrdu kvaliteta

Podeli vest

Trenutna popunjenost hotela u Beogradu i Srbiji je izmedju devet i 10 odsto, a u Poslovnom udruženju hotelsko-ugostiteljske privrede HORES procenjuju da će popunjenost kapaciteta tokom leta biti oko 30 odsto i poručuju da hotelska industrija u uslovima epidemije korona virusa čini sve da podigne higijenu na najviši nivo kako bi privukla što više gostiju i omogućila im bezbedan boravak na destinaciji.

Upravo zato HORES je zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije kreirao pečat "čisto i sigurno" (Claen&Safe) i uskoro kreće sa sertifikacijom hotela i restorana, a pečat će moći da koriste na društvenim mrežama, sajtovima, na vratima, ulazu hotela i restorana.

Predstavljaće potvrdu da su hoteli ispunili određene standarde i da mogu garantovani gostima bezbedan boravak u hotelu, a u HORES-u objašnjavaju da je reč o procedurama i smernicama po ugledu na one koje se primenjuju u zemljama EU, a koje se već primenjuju i u Srbiji.

"Ideja je da podignemo nivo ne samo hotela nego celokupne naše turističke ponude, Ovde se radi o akciji koja se sprovodi i u hotelima, i u odmaralištima, privatnom smeštaju i u restoranima", rekao je za Tanjug direktor HORES-a Georgi Genov.

Naveo je da svaki turista pre putovanja razmišlja da li je u hotelu čisto, da li se poštuju sve zdravstvene mere i da li će se on osećati sigurno kao kod kuće.

"Hotel je drugi dom. Naš pečat 'čisto i sigurno' će upravo informisati potencijalne goste da se u tom hotelu primenjuju sve zdravstvene mere, svi mogući standardi, celokupna zakonska regulativa i oni mogu da se osećaju veoma sigurno i bezbedno prilikom boravka u hotelu", kaže Genov.

Prema podacima HORES-a, u Srbiji je trenutno 112 hotela otvoreno i primaju goste, a još oko 10 hotela je otvoreno, ali nemaju turista.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija