• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2020

12:06

NE ZABORAVITE: Maske obavezne u zatvorenom prostoru, u suprotnom prete vam paprene kazne!

Vesti

NE ZABORAVITE: Maske obavezne u zatvorenom prostoru, u suprotnom prete vam paprene kazne!

Podeli vest

Danas kreće kažnjavanje za nenošenje maski u zatvorenom prostoru, kazna iznosi 5.000 dinara, a tržni centri su mesta koja će se obavezno kontrolisati

Na ulazu u tržne centre postavljena su sredstva za dezinfekciju ruku, kao i dezo-barijere.

"Kažnjavanje za nas znači kao i za ostale. U skladu sa odlukom Vlade Srbije, koja je donesena prošle nedelje, maske u tržnim centrima su obavezne. Od početka ove nedelje, tj. od danas bi trebalo Gradska inspekcija i da patrolira zajedno sa našim obezbeđenjem i da kažnjavaju sve koji ne nose maske", kaže menadžerka jednog od beogradskih tržnih centara.

 

 

Ona dodaje da je od prošle nedelje, odnosno od kada je donesena odluka, postojala patrola Komunalne milicije koja je šetala tržnim centrom i opominjala ljude.Takođe, ona Ističe da su od prošle nedelje posetioci vrlo odgovorni kada su u pitanju maske.

Kada su u pitanju ljudi koji nemaju maske ili im se oštete tokom boravka u tržnom centru, menadžerka objašnjava:

"Ono što je u našoj mogućnosti je da naše obezbeđenje uputi sve posetioce da kupe maske koje postoje u našim apotekama, to je jedino rešenje. Ukoliko to ne urade, moraće da izađu iz šoping centra i kupe masku negde drugde, pa opet da se vrate, ali sa maskom."

Takođe, dodaje da i sami butici imaju odgovornost i da moraju da se ponašaju u skladu sa odlukom Vlade.

 

 

"Mi smo tu da sugerišemo, a oni sami, kao i njihovo obezbeđenje, kontrolišu", konstatuje menadžerka. 


Ko ne nosi masku u javnom prevozu plaća kaznu 5.000 dinara
 

U Beogradu, u kome je proglašena vanredna situacija zbog širenja korona virusa, od danas je obavezno nošenje zaštitne maske u javnom prevozu.

Prema najavama čelnika grada, sprovođenje ove odluke kontrolisaće Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja, u čemu će asistirati Komunalna milicija.

 

 


Za nepoštovanje odluke o obaveznom nošenju maski u javnom prevozu, donete u okviru mera u borbi protiv širenja korona virusa, predviđena je novčana kazna od 5.000 dinara.
 

 

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija