• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/rts

06.07.2020

15:34

SRPSKE BANJE SU HIT SEZONE! Najpoznatije već od početka jula popunjene 100 odsto

Vesti

SRPSKE BANJE SU HIT SEZONE! Najpoznatije već od početka jula popunjene 100 odsto

Podeli vest

Zbog pandemije koronavirusa i sve komplikovanije procedure odlaska u inostranstvo, našim turistima će ovog leta biti mnogo lakše da otputuju na odmor u poznate banjske i klimatske centre širom Srbije

Neke banje će biti pravi hit ove sezone, tvrde turistički radnici, jer su kapaciteti već od početka jula popunjeni 100 odsto.

Najveće banje u Srbiji, ovih dana imaju i najviše gostiju. U pitanju su Vrnjačka i Sokobanja.

Vrnjačka Banja je ovih vikenda popunjena na nivou od 80 odsto. Očekujemo i bolju popunjenost u nekom špicu sezone koji nastupa za desetak dana", kaže Ivan Trifunović direktor Turistčke organizacije Vrnjačka Banja.

 

 

U Sokobanji je popunjeno i više od 90 odsto kapaciteta. "Trenutno boravi 14.000 turista i to su uglavnom domaći turisti. Sporadično se javljaju gosti iz inostranstva. To su pre svega turisti iz susedne Republike Bugarske i iz bivših jugoslovenskih republika", ističe Ljubinko Milenković, direktor TO Sokobanja.

Naši turisti su se okrenuli domaćim destinacijama što je i razumljivo obzirom da su u drugim zemljama na snazi i mnogo oštrije mere zbog pandemije koronavirusa što putovanje čini neizvesnijim i težim.

Vrnjačka Banja prednjači u pružanju usluga. Većina hotela je opremljena dezo tunelima i prečišćivačima za vazduh koji štite ne samo od virusa već i od duvanskog dima, bakterija, grinja i polena. 

U Banji nema otkazanih arnžmana i rezervacija, premda je za neki drugi datum pomeren jedan veliki međunarodni sportski skup.

 

 

"Cela Vrnjačka Banja uopšte živi za turizam i za naše goste. Ponovo smo se okrenuli domaćim gostima ali i domaći gost domaćim turističkim destinacijama", naglašava Danijela Čeperković, menadžer prodaje u hotelu "Cepter".

Ponuda u skladu sa situacijom 

Prolom i Lukovska Banja imaju manje smeštajnih kapaciteta ali su od početka jula popunjene 100 odsto. Ponuda je u skladu sa novonastalom situacijom a domaćini preporučuju što duži boravak u prirodi.

"Naše preduzeće je preduzelo sve mere kako bi se naši gosti osećali potpuno sigurno i kako bi mogli da uživaju u svim neophodnim tretmanim," kaže Marko Gašić, zamenik direktora Lukovske Banje.

 

 

Prolom Banja pored šumskog velnesa, dakle šetnje stazama zdravlja, koje su potpuno preporučene jer omogućavaju boravak na vazduhu, nudi i bazene na otvorenom, preporučuje,  Marina Cvetković PR Banje.

Letnje manifestacije u Vrnjačkoj Banji, Karneval u julu i "Love fest" u avgustu, neće biti otkazane. Međutim, ukoliko predložene mere za sprečavanje širenja koronavirusa budu i tada na snazi, nastupi karnevalskih povorki i koncerti će biti razmešteni na više lokacija sa mnogo manjim grupama gostiju.

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija