• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/b92

21.07.2020

14:40

TRAŽE VAM NOVAC ZA DOSTAVU? Ako vam trgovac nije predočio troškove, niste u obavezi da platite

Vesti

TRAŽE VAM NOVAC ZA DOSTAVU? Ako vam trgovac nije predočio troškove, niste u obavezi da platite

Podeli vest

Pandemija koronavirusa promenila je način kupovine, pa je sve više robe koja se dostavlja na kućnu adresu

Međutim potrošači su shvatili da tu postoje neke nejasnoće. Među prvima postavlja se pitanje da li bi trebalo da dostava bude besplatna, ako već platimo proizvod?

Dejan Gavrilović iz Udruženja potrošača Efektiva rekao je da je problem u netransparentnom informisanju potrošača.

 

 

"Na sajtovima većine trgovaca stoji način isporuke, ali on je negde na dnu sajta, nije dovoljno uočljiv i tu piše da je isporuka do ulaza u zgradu", rekao je on.

Ako je neko na petom spratu, kako navodi, njemu će frižider kurirska služba da ostavi na ulazu. "A on treba da se snađe kako da ga unese do stana ili da sa kurirskom službom da dogovori cenu".

Rešenje bi bilo da prilikom kupovine te neke robe, trgovac upozna potrošača, dobije saglasnost, vidi da li će biti problema prilikom isporuke.

 

 

"Ako ne postoji takvo informisanje, potrošač nije u obavezi da plati, i ako plati trebalo bi da sačuva dokaz o uplati i taj novac može da potražuje direktno od trgovca", rekao je Gavrilović.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija