• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP

07.09.2020

14:11

JEDAN GRAD U SRBIJI ZABRANJUJE KESE! Korak po korak dok se ne iskoreni plastika, SLEDE VELIKE KAZNE

Vesti

JEDAN GRAD U SRBIJI ZABRANJUJE KESE! Korak po korak dok se ne iskoreni plastika, SLEDE VELIKE KAZNE

Podeli vest

Do kraja godine ograničena upotreba plastičnih kesa, posle toga zabrana i kazne

Grad Pančevo doneće odluku o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje robe i usluga.

Plastične i papirne kese, i torbe za kupovinu, i njihova upotreba predmet su odluke koja je predložena Skupštini Grada Pančeva.

Prema predloženom trgovci su u obavezi da ograniče upotrebu vrlo laganih plastičnih kesa i postepeno smanjuju korišćenje laganih plastičnih kesa. Istovremeno su obavezani da na mestu prodaje stave potrošačima na raspolaganje papirne kese i torbe za višekratnu upotrebu kao zamenu za plastične kese, prenosi 013info.ž

TRGOVCI BILI ZAPREPAŠĆENI KADA SU IM STIGLE TEGLICE! Da li bi ste dali deci ovo da jedu?

Prodaju se nepokretnosti još jedne firme: Početna cena 39,2 miliona dinara

Trgovce će kontrolisati Komunalna inspekcija a propisane su i novčane kazne od 10.000 do 60.000 dinara za trgovce koji ne budu poštovali ovu odluku.

Prema Programu ove akcije ograničena upotreba plastičkih kesa koje nisu biorazgradive biće do 31. decembra ove godine, a od tog datuma nalaže se isključiva upotreba papirnih kesa i višekratnih torbi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija