• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potrošača

20.01.2022

18:07

"OBRADOVALI" KUPCE ZA PRAZNIKE! "Ikea" menja cene u kreiranoj narudžbini

Vesti

"OBRADOVALI" KUPCE ZA PRAZNIKE! "Ikea" menja cene u kreiranoj narudžbini

Podeli vest

Kupci besni jer su sasvim slučajno saznali da su im promenili iznose u već poručenim proizvodima

Švedska robna kuća "Ikea" odlučila je da uoči Nove godine obraduje svoje kupce, a kako to obično biva kada su oni u pitanju - neprijatno. Naime u jeku praznične sezone popusta i sniženja oni su podigli cene niza svojih proizvoda, što nije prošlo nezapaženo. Iako je formiranje cena njihovo pravo, a na kupcima je da procene da li će ili ne nastaviti da kupuju kod njih, problem je što su cene korigovali i u narudžbinama kreiranim pre poskupljenja.

Ivan Nikolić jedan je od onih koji je doživeo takvo neprijatno iskustvo.
- Izuzetno razočaran uslugom kao nikad dosad. Proizvode sam naručio 24. decembra, određen je datum isporuke uz plaćanje pouzećem. Prvi mejl sam dobio sa promenom proizvoda jer nečeg nije bilo na stanju. Danas sam dobio novi mejl sa nedostatkom još jednog proizvoda uz cene koje su promenjene 30. decembra. Naravno, sve sam otkazao. Takođe, nastaviću sa daljim žalbama do glavnog menadžmenta - napisao je Nikolić na zvaničnoj "Ikeinoj" stranici.

Foto: Zastitnik potrošača/fotomontaža

Na to je usledio "Ikein" odgovor, koji je dodatno razbesneo Nikolića, a koji glasi:
- Nastavljamo da ulažemo mnogo napora da naše cene održimo što je moguće nižim i stabilnijim. Međutim, trenutna transportna situacija i ograničenja u pogledu sirovina utiču na sve industrije širom sveta, a "Ikea" nije izuzetak. Troškovi kupovine i transporta rastu, a nakon toga logistički poremećaji i poskupljenja sirovina su na takvom nivou da više ne možemo da izbegavamo povećanje maloprodajnih cena za mnoge naše proizvode - napisali su Ivanu, kao i ostalim kupcima koji su negodovali zbog poskupljenja.

Nikolić im je nakon toga dodatno ukazao na to šta je zapravo problem.
- Ne radi se o tome, vi očito niste ni pročitali post, već kao pokvarena ploča ponavljate zvaničan dopis. Radi se o tome da sam ja proizvode naručio i porudžbina je bila završena već 24. decembra. A vi ste promenili iznos dva puta nakon toga - prvo zbog nedostatka jednog proizvoda, a zatim sutradan zbog drugog proizvoda sa promenjenim cenama, bez ikakve naznake o promeni cena. Ja sam slučajno pozvao operatera jer sam imao propušten poziv i želeo da čujem o čemu se sad radi jer smo već imali razgovor od pola sata prethodnog dana. Ali ne brinite, o ovom sam pisao i CEO-u kompanije "Ikea", tako da bar zna koliko ste profesionalni.
Pored Nikolića, negodovao je još niz potrošača koji su imali isto iskustvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija