• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

14.09.2015

14:31

SISE DOLE Silikonske "petice" nisu više u modi!

Ljubav

SISE DOLE Silikonske "petice" nisu više u modi!

Podeli vest

VELIKE silikonske grudi više nisu u modi. Najnoviji svetski trend je povratak prirodnim oblinama. Veći implantati se u svetu menjaju manjim, a estetski hirurzi potvrđuju da neke žene čak razmišljaju i da se upotpunosti reše silikona

Kod nas mnoge žene još žele "grudi kao dinje", pa su im i "petice" male, jer novi trendovi još nisu masovno usvojeni, ali mnoge su, ipak, odahnule što su proporcije ženskih oblina svedene na umerenu meru.

- Procedura uklanjanja silikonskih implantata je veoma jednostavna i bezbedna, a može da se radi u lokalnoj ili kratkotrajnoj opštoj anesteziji i traje oko 10 minuta - objašnjava za "Novosti" primarijus dr Milan Colić, specijalista opšte hirurgije i jedan od vlasnika Klinike "Colić" u Beogradu. - Ovu proceduru retko radimo, i to najčešće u slučajevima kada se javi kontraktura kapsule koja obavija implantat, odnosno preterano stvaranje ožiljnog tkiva. Ono pritiska implantat što može da deformiše izgled grudi.

Naime, kada se ugradi silikonski umetak, organizam se brani od stranog tela tako što oko njega napravi kapsulu. To je tanak, providan i nežan omotač, koji podseća na balon od sapunice. U retkim slučajevima na njemu počne da se taloži kalcijum, slično procesu nastanka kamena u bubregu, što je indikacija za vađenje imlantata.

- U dosadašnjoj karijeri za 25 godina samo jednom sam vadio implantat ženi koja je to zahtevala, a da nisu postojale medicinske indikacije za to - objašnjava dr Colić. - Recimo, može da se desi da nakon izvesnog vremena grudi padnu, i tada možemo da uradimo korekciju i da ih podignemo. Nema potrebe da se silikoni uklanjaju, jer više nemaju rok trajanja 10 godina kao nekada, sada imaju doživotnu garanciju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija