• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mojeneterijer.rs

29.10.2015

11:28

FENG ŠUI Gajite biljku koja donosi novac!

Ljubav

FENG ŠUI Gajite biljku koja donosi novac!

Podeli vest

Postoji biljka, za koju se veruje da donosi sreću i novac u vaš dom, ukoliko je sa pažnjom negujete i čuvate. U suštini, nema razloga da ne probate, jer se ovakvo verovanje već generacijama prenosi u azijskim verovanjima i blisko je povezano sa Feng Šui naukom

Ovakve biljke, u praksi privlače pozitivne vibracije iz prirode i u dugom roku donose bogatstvo. U praksi poznata kao "drvo novca" ili "biljka novca", ona donosi značajna blagostanja vlasnicima i utiče na prisustvo harmonije u domu. Pored kuće, biljku možete slobodno doneti i na posao, jer svojom veličinom neće smetati vašim dnevnim obavezama.

Iako postoje danas brojni Feng Šui učitelji koji zagovaraju tezu da gotovo svaka zelena, vibrantna biljka se može smatrati "biljkom novca", to u praksi zapravo nije slučaj. Prema učenju, prisustvo biljaka doprinosi ukupnom blagostanju, a zelena boja utiče na mirnoću vaše duše. Međutim, ovom prilikom ćemo pažnju posvetiti jednoj od najpopularnijih biljaka i za koju većina azijskih naroda veruje da može da im pomogne da reše svoje finansijske probleme.

(VIDEO) SAVRŠENA JESENJA IKEBANA Uživajte u bašti i kad dođu prve kiše!

Jedna od najpoznatijih biljaka, koje po narodnom verovanju donose novac je krasula, biljka koja izvorno nosi ime Crassula ovate.

Njeno poreklo su sutropske oblasti Južne Afrike, gde je uspela da opstane iako su uslovi bili nemogući. Postoji verovanje da je svoje popularno ime dobila po svojim listovima, koji podsećaju na kovanicu novca. Svakako je jedna od najpopularnijih biljaka u srpskom domaćinstvu.

Krasula zapravo spada u sukulentne biljke (što znači da su njeni listovi "mesnati" i da biljka u njima skladišti vodu duži vremenski period). Može dostići visinu do 3m, mada su takvi primerci veoma retki, naročito u našim predelima. Krasula cveta tokom zime, pa sve do proleća, sitnim belim cvetovima, koji su naročito lepi za oko i doprinose lepoti vašeg doma. Kao većina sukulenata, zahteva zimsko mirovanje (u periodu od oktobra do aprila), kada biljku treba zalivati sa što manje vode, 1-2 puta tokom cele zime. 

Drvo novca je vrlo praktično i zapravo ne zahteva preveliku brigu. Možete je čuvati u maloj saksiji, ukoliko imate manji stan, mada ako težite ka njenom ubrzanom razvoju, toplo vam preporučujemo da je čuvate u većim saksijama.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija