• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.02.2016

19:25

RODITELJSTVO NOVOG DOBA  Pričajmo o temama koje muče sve mame i tate!

Ljubav

RODITELJSTVO NOVOG DOBA Pričajmo o temama koje muče sve mame i tate!

Podeli vest

Roditeljstvo savremenog doba nosi brojne izazove, a roditelji su gotovo svakodnevno u u dilemi kako da vaspitavaju decu

Festival posvećen upravo problemima savremenog roditeljstva biće održan  27. i 28. februara u hotelu Park. Cilj festivala je da se pronađu odgovori na pitanja koja danas muče gotovo svakog roditelja: kako vaspitavati dete i pomoći mu na njegovom putu odrastanja?

Predavači na Festivalu su stručnjaci iz različitih oblasti koje se bave decom. Na Festivalu će biti održana i dva panela: jedan posvećen glavnoj temi – vaspitavanju dece u novom svetu, a drugi – uticaju interneta na povezivanje roditelja u zajedničkoj misiji koja će deci dati najbolju moguću osnovu za život.

Budući da je život stalna promena, čini nam se da sa porastom znanja, ili još bolje rečeno, svesti kod ljudi, dolazi do završetka jednog doba u komunikaciji između roditelja i dece i zamenjuje se poverenjem, uvažavanjem, dogovorom i poštovanjem dogovora.

Programom Festivala obuhvaćeno je više predavanja, panela, radionica. Deca danas nisu ista kao deca juče. Ona brže misle, radoznalija su, otvorenija, traže drugačiju vrstu pažnje, ne zadovoljavaju se formalnim autoritetima a njihovo poverenja mora da se zasluži. To su deca novog doba.
Ni roditelji danas nisu isti kao roditelji juče. Današnji su zabrinutiji, pod većim stresom, uplašeniji, sa manjkom vremena a viškom obaveza.

Upravo zato, Festival ima za cilj da upozna roditelje sa izazovima odrastanja dece. Kada steknu samopouzdanje, razreše lične anksioznosti, moći će kroz svoje roditeljstvo da putuju radosno i opušteno a svojoj deci budu odgovarajuća podrška i “vetar u leđa”.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija