• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs/Iformer.rs

03.06.2016

20:16

SKUPLJA DARA NEGO MERA: Ovo će vam debelo naplatiti u Grčkoj, Crnoj Gori...

Ljubav

SKUPLJA DARA NEGO MERA: Ovo će vam debelo naplatiti u Grčkoj, Crnoj Gori...

Podeli vest

Evo gde ne smete da šetate u kupaćem kostimu, gde ne smete da ostavljate suncobran kako biste sebi sačuvali mesto na plaži...

Svaka zemlja ima svoje zakone, a sitna ili malo krupnija zadovoljstva, poput roštiljanja na nedozvoljenom mestu ili seksa na plaži, mogla bi da vas vrate kući praznog novčanika.

Ponesu vas strasti, pa sa partnerom poželite da vodite ljubav u vodi ili na obali... To se smatra remećenjem javnog reda i mira i sankcioniše se novčanom kaznom od oko 150 evra u Hrvatskoj, do čak 500 evra u Španiji.

PRESELO MU LETOVANJE! Ni kriv, ni dužan morao da plati 150 evra!

Ostavljanje suncobrana na plaži da biste sačuvali mesto u Španiji će vas koštati 150 evra, piše "Kurir". Svi oni koji se po istorijskom delu Dubrovnika budu šetali nepropisno obučeni, odnosno u kupaćim gaćicama ili bikiniju, platiće kaznu od 66 do čak 332 evra!

Za kupovinu robe bez fiskalnog računa u Grčkojvam mogu naplatiti kaznu od 200 evra. 

- U Grčkoj se turisti koji donesu piće na bazen na kom se nalazi mini-bar kažnjavaju iznosom od 80 do 150 evra, dok turistička inspekcija vlasnike hotela ili restorana kažnjava iznosom od 1.000 evra jer se ovaj prekršaj tretira kao da nisu izdali fiskalni račun. Grci su inače vrlo libaralni prema turistima, ali kažnjavaju kada se bozilo bahato parkira nasred pešačke zone. S druge strane, gazde apartmana ne vole kada klimu koriste oni koji je nisu platili. Iz tog razloga gostu mogu otkazati smeštaj smeštaj iako je plaćen - rekao je za ovaj list direktor turističke organizacije "Travel lend" Miloš Jovović.

(FOTO) ČUDO! MALI JAPANAC JE ŽIV! Dečak koga su roditelji ostavili pronađen posle ŠEST NOĆI U ŠUMI!

Evo šta se još naplaćuje na nekim od najpoznatijih letnjih turističkih destinacija.

U Španiji će turisti za šetnju van plaže u kupaćem kostimu platiti kazne od 200 do 600 evra, za pušenje na javnom mestu gde je to zabranjen od 30 do 60 evra, a za kampovanje na plažama na kojima to nije predviđeno do čak 1.500 evra.

U Hrvatskoj se kazne za nudizam na nedozvoljenom mestu kreću od 66 do 332 evra, a za šetanje u kupaćem kostimu van plaže, u Splitu bi turisti mogli da plate kaznu od 66 do 133 evra.

ER SRBIJA: Sutra promotivne cene karata za Ljubljanu i Zagreb!

Imajte na umu i da su kazne za neprijavljivanje boravka I neplaćanje boravišne takse u Crnoj Gori 300 evra!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija