• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

20.09.2016

15:19

VERICA PLAGIJATOR Slobodino jeleče kopija haljine crnogorske dizajnerke?!

Ljubav

VERICA PLAGIJATOR Slobodino jeleče kopija haljine crnogorske dizajnerke?!

Podeli vest

Modni znalci, dizajneri i ljubitelji mode iz Crne Gore usijali su ovih dana društvene mreže na kojima su se pojavile dve fotografije - jedna od njih prikazuje srpsku glumicu Slobodu Mićalović na crvenom tepihu u Veneciji, a na drugoj je crnogorska manekenka Nataša Đurović

Ono što povezuje ove dve fotografije je jelek, koji nose i Đurovićeva i Mićalovićeva, ali je dizajnerski potpis ipak različit.

Naime, Marina Banović Džuver dizajnirala je kolekciju za predstavljanje na jednoj modnoj manifestaciji u Rimu, a deo te kolekcije tada je bio gotovo identičan jelek zlatnog veza. Stoga mnogi kritikuju srpsku kreatorku Vericu Rakočević, koja je isti komad, ali od srebra i sa neznatnim razlikama u vezu predstavila kao svoj.

(FOTO) SLOBODA OSTAVLJA BEZ DAHA U VENECIJI Naša glumica na crvenom tepihu uz Moniku Beluči!

Marina Banović Džuver oglasila se na Fejsbuku i podelila ove dve fotografije, ali nije htela da ih komentariše, za razliku od njenih prijatelja.
 

 


 

 

"Kad si ovo radila 2006, mora da si 'skoknula' u budućnost da vidiš šta radi VR", jedan je od komentara podrške, upućen Banović-Džuver na Fejsbuku.

Informer

"Intelektualne krađe je uvek bilo i ovo nije 'slična inspiracija' nego očigledna krađa i plagijat. Koliko mi se čini, ovo nije prvi put da je Verica Rakočević 'inspirisana' Marinom Banović", piše korisnica iste društvene mreže.

Oba jeleka stilizovane su varijante komada muslimanske narodne nošnje, iako je Rakočevićeva drugačije objasnila.

- Dugo smo se borile oko toga kako će haljina izgledati. Na kraju smo ipak došli do zajedničkog rešenja. Jedino nismo imali dilemu oko toga da li će poneti neki srpski motiv. Jelek koji je Boba nosila od čistog je srebra i ručno je rađen za nju - izjavila je Rakočevićeva, inače tetka pomenute glumice.

SLOBODA MIĆALOVIĆ: Kultura nam je na najnižoj lestvici, mladi ne znaju ni ko je Laza Kostić!

Inače, kako dokazala se da se ne radi o plagijati Verica je na Instagram profil postavila fografiju staru 22 godine.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija