• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevno.rs/informer.rs

04.10.2016

10:02

ČISTITE KUĆU IZNOVA I IZNOVA... Ovih 7 stvari treba ribati samo jednom godišnje!

Ljubav

ČISTITE KUĆU IZNOVA I IZNOVA... Ovih 7 stvari treba ribati samo jednom godišnje!

Podeli vest

Ako imate osećaj da čim sredite kuću morate sve ispočetka, volećete ovu listu

Ovih sedam mesta u domu je dovoljno čistiti jednom u 365 dana.

1. Dubinski očistiti tapacirani nameštaj

Pojavi li se mrlja na tapaciranom nameštaju možete je sami ukloniti, ali godišnje čišćenje možda je bolje prepustiti profesionalnim službama za čišćenje koje imaju adekvatnu opremu potrebnu za čišćenje tapaciranog nameštaja.

mojenterijer.rs

2. Dubinski očistiti tepih

Dubinsko čišćenje tepiha podrazumeva pranje tepiha sredstvom koje će ukloniti sve nečistoće i njega i učiniti da opet izgleda kao nov. Tepih možete odneti i na profesionalno čišćenje. Dubinsko čišćenje tepiha preporučuje se svakih 12 do 18 meseci.

3. Usisati ili obrisati prašinu oko ventilacionih otvora

To se odnosi na ventilacione otvore klima uređaja, kupatilske ventilacione otvore i slično. Kod usisavanja ventilacionih otvora preporučuje se upotreba četke s čekinjama kojom pređite po lajsnama kako biste sprečili da vam kroz ventilacioni otvor u dom ulazi prašina.

AKCIJA! Kako da napravite prirodna sredstva za čišćenje tepiha?

4. Obrisati spoljni nameštaj

Spoljni nameštaj najbolje je očistiti tokom proleća, kada dvorište ili terasu uređujete za tople mesece koji dolaze. Malu količinu deterdženta za suđe pomešajte u toploj vodi, te prebrišite sto i stolice. Isperite nameštaj baštenskim crevom.

5. Dubinski očistite mašinu za sušenje veša

Sklonite cev sa kojom je spojena sušilica te usisivačem temeljno prođite unutar, oko i ispod mašine za sušenje veša te što dublje možete ući sa svakog kraja cevi sa unutrašnje i spoljne strane kuće. Kako biste sebi olakšali posao možete kupiti duge četke za čišćenje.

6. Pročistite tavan

Mnogima ove prostorije služe za odlaganje stvari koje nam višu nisu potrebne, ali mislimo da bi nam jednom ipak opet mogle zatrebati. Ili stvari koje nemate nigde drugde da ostavite. Zato je dobro da jednom godišnje pregledate šta se sve tamo nalazi i rešite se stvari koje vam više sigurno neće trebati.

7. Pročistiti garažu i podrum

Garaže i podrumi mnogima služe za odlaganje stvari koje nemate više gde da držite pa jednom godišnje izdvojite vreme kako biste videli šta se sve nakupilo i rešili se stvari koje vam više ne trebaju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija