• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.10.2016

14:58

PORAST BROJA GOSTIJU U SRBIJI! Više turista za 12 odsto od januara do septembra

Ljubav

PORAST BROJA GOSTIJU U SRBIJI! Više turista za 12 odsto od januara do septembra

Podeli vest

U Srbiji je u periodu januar-septembar 2016. boravilo ukupno 2,12 miliona turista, što je za 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS)

U posmatranom periodu je domaćih turista bilo 1,15 miliona, ili za 13 procenata više nego u istih devet meseci lani, dok je broj stranih gostiju povećan za 11 odsto na 977 hiljada.

Domaći posetioci su činili 54 odsto od ukupnog broja gostiju, a inostrani 46 odsto, navodi TOS, pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.. 

Tokom devet meseci 2016. ostvareno je ukupno 6,0 miliona noćenja, odnosno za 13 procenata više nego u odgovarajućem lanjskom periodu.

Domaći turisti su ostvarili 3,9 miliona noćenja, što je porast od 14 odsto, a strani 2,1 milion noćenja, ili 12 procenata više nego od januara do kraja septembra 2015.

U ukupnom broju noćenja, domaći gosti su učestvovali sa 65 odsto, a strani turisti sa 35 procenata.

Mereno brojem ostvarenih noćenja, domaći gosti su najviše boravili u banjskim mestima (39 odsto), zatim u planinskim mesta (35), dok su strani turisti najviše boravili u Beogradu (50), a zatim u ostalim turističkim mestima (17 odsto).

Od inostranih posetilaca, najveći broj noćenja su ostvarili turisti iz Bosne i Hercegovine, 173 hiljade, što je za 18 odsto više u poređenju sa periodom januar-septembar 2015. godine, a slede turisti iz Crne Gore, Turske, Rusije, Bugarske...
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija