• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online.com

03.11.2018

14:38

MOŽDA VAM OVO SPASE ŽIVOT! 11 saveta FBI agenta kako da budete sigurniji na putovanjima!

Ljubav

MOŽDA VAM OVO SPASE ŽIVOT! 11 saveta FBI agenta kako da budete sigurniji na putovanjima!

Podeli vest

Džejms Hamilton, bivši specijalni agent FBI otkrio je nekoliko stvari kojih bi trebalo da se pridržavate kako biste se na putovanju osećali sigurnije

1. U avionu držite glavu gore i oči otvorene, i izbegavajte upotrebu slušalica koje u potpunosti blokiraju zvukove. 

2. U glavi napravite plan za izlazak sa terminala aerodroma ako situacija bude zahtevala to od vas. 

3. Nakon što uđete u avion, obratite pažnju na to gde se nalazi izlaz u slučaju opasnosti. 

4. Sa sobom uvek nosite malu baterijsku lampu i neka vam ona bude pri ruci u svakom trenutku. Ona može da osvetli vaš put u hitnim slučajevima. Takođe, može da vam posluži i u slučaju odbrane od osobe koja ima loše namere. 

Foto: Pixabay.com

5. Odaberite smeštaj sa modernim sigurnosnim sistemom. Iako nije uvek slučaj, većina internacionalno poznatih hotela mnogo više brine o sigurnosti svojih gostiju. 

ZBOGOM AEROFOBIJI! Četiri tehnike koje će vam pomoći da se rešite straha od letenja!

6. Pre nego krenete na putovanje proguglajte mesto koje želite da posetite. Google vam može često dati informacije koje se tiču bezbednosti u mestu koje posećujete,a li i o dešavanjima u tom mestu u prošlosti. 

7. Uvek tražite sobu koja se nalazi između drugog i šestog sprata. U slučaju požara ili drugih hitnih slučajeva, vatrogasni kamion s merdevinama ne može da dosegne na više spratove. 

8. Delujte snažno i svesni situacije u kojoj se nalazite jer većian kriminalaca napada slabe i nesvesne žrtve. 

Foto: Pexels.com

9. Nikada nemojte da nosite skup nakit ili da pokazujete druge znake bogatstva. Držite vašu torbu i novčanik uvek blizu tela. 

BUDITE SPREMNI ZA najveće "katastrofe" koje mogu da vas snađu na putovanjima!

10. Pre nego počnete da planirate putovanje, proverite turistička upozorenja kako biste procenili nivo pretnje u mestu koje želite da posetite. Ako je nivo visok, razmislite da li uopšte trebate da putujete tamo. 

11. Izbegavajte velika okupljanja kao što su koncerti, trgovački centri i restorani. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija