• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

31.12.2018

13:02

AKO VAS NEKO "ZALIJE" TOKOM DOČEKA: Rešite se fleka od crnog vina!

Ljubav

AKO VAS NEKO "ZALIJE" TOKOM DOČEKA: Rešite se fleka od crnog vina!

Podeli vest

Večeras je "najluđa noć", što neretko znači i da ćete se kući vratiti sa flekom na odeći. Gužva je, đuska se, i uopšte nije nemoguće da malo crnog vina, recimo, završi i na vašoj odeći

Ako se to i desi, nemojte da vam to pokvari raspoloženje – fleke od crnog vina se ne skidaju lako, ali srećom, postoji trik koji može da vam pomogne.

Verovatno ste već čuli za onaj trik sa belim vinom – da belim isperete crno vino sa odeće, ali postoji još nešto što možete da uradite kada dođete kući.

Potopite odeću u mleko. Uflekanu odeću potopite u mleko i kada fleke nestanu, operite odeću uobičajeno – u mašini ili ručno, u zavisnosti od materijala – kako biste uklonili miris mleka.

(FOTO) BAJKA ZA STOLOM: Kako ukrasiti prazničnu trpezu?

 

Oni koji su probali ovaj trik kažu da savršeno radi, a i naučnici kažu da to ima logike, pošto mleko "rastvara" fleku od vina jer se ponaša i kao kiselina i kao baza, zahvaljujući sastojcima vode, soli i masti.

Foto: pexels.com

Tako mleko upija vino svojim mastima, umesto da ono ostane na vašoj odeći, a što je reč o masnijem mleku, to će efikasnije ukloniti fleke od crvenog vina.

NIKAD NE PERITE ODEĆU NA 30 i 40 STEPENI: Evo zašto!

 

Imajte na umu da ovaj metod treba da koristite samo kada je reč o flekama na odeći, jer posle toga možete regularno da je operete kako biste uklonili miris mleka. Ako pomoću mleka skinete fleku od vina sa tepiha, na primer, moguće je da ćete posle toga osećati miris koji nećete moći baš lako da uklonite.

Pored mleka i belog vina, neki tvrde da pena za brijanje može da skine fleke od crnog vina, kao i soda bikarbona, kojom bi trebalo da istrljate fleku, a onda operete odeću u mašini.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Problem

pre 5 godina

A, sta ako nemam mleka u kuci, a nemam ni belo vino? Hik.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija