• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo.rs/Informer.rs

05.01.2019

16:22

NOVINE U BEČU: Mnogo toga se promenilo u omiljenom gradu srpskih turista!

Ljubav

NOVINE U BEČU: Mnogo toga se promenilo u omiljenom gradu srpskih turista!

Podeli vest

Nova godina donosi mnoštvo novina u Beču - od zabrane jedenja hrane u metrou, preko ograničenja za upis na određenim bečkim fakultetima, uvođenja policijske patrole na konjima...

* U javnom prevozu u Beču od 15. januara stupa na snagu zabrana jedenja hrane u metro-liniji U6. U početku neće biti izricane kazne za kršenje ovog pravila.

* U prvoj polovini 2019. godine bečki prevoznik Viner linijen (Wiener Linien) započinje redovan prevoz autonomnim autobusima na šest stanica u novom naselju Jezerski grad Aspern.

* Kada je reč o saobraćaju, treba napomenuti takođe da će se ubuduće vožnja tzv. "koridorom života" ili koridorom namenjenim za vozila hitne pomoći smatrati prekršajem koji će se upisivati u vozačku dozvolu.

(ŠOKANTAN VIDEO) NJIMA JE NOVA POČELA NAJBOLJE! IMALI SEKS dok je trajalo uključenje uživo sa dočeka!

* Takođe je novost da se ukida ispit za vozačku dozvolu na turskom jeziku.

* Zatim, od jula 2019. godine nova e-vozila moraće da puštaju akustične signale za upozoravanje. Razlog je bezbednosni, jer su e-vozila pri malim brzinama veoma tiha tako da ih pešaci i vozači bicikla često ne čuju.

Foto: Pixabay

* Na određenim fakultetima u Beču će u novoj godini broj mesta biti ograničen. U pitanju su sociologija, kulturna i socijalna antropologija, hemija i političke nauke, kao i šumarstvo i drvna industrija na Poljoprivrednom fakultetu.

* Starosna granica za konzumiranje cigareta u Austriji je sa 16 podignuta na 18 godina. Ta granica važiće i za korišćenje nargile i elektronskih cigareta. Kupovina i konzumiranje žestokih alkoholnih pića biće dozvoljeni tek od 18 godina.

 

(VIDEO) ROMANTIČNE DUŠE: Čitaoci izabrali najbolje knjige koje su ikada pročitali!

* Kada je u pitanju mobilna komunikacija u Beču počinje uvođenje 5G-mreže i prvi pametni telefoni se već pojavljuju na tržištu.

* Takođe jedna od novina u glavnom gradu Austrije je da do kraja aprila 2019. godine traje obuka jahanja za policajce koji će patrolirati na konjima. Nakon završene obuke, na raspolaganju će biti 21 obučeni službenik i 12 konja koji će patrolirati najpre u parkovima na Dunavskom ostrvu i u okviru zabavnog parka Prater, piše "Mondo".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maxi

pre 5 godina

Tako treba samo malo je najmanje5 meseci kazniti bu..le

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija