• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Miletić

21.08.2019

22:20

TONIRANA KREMA NA PLUS 30! Dermatolog savetuje koje bjuti proizvode da koristite tokom leta

Ljubav

TONIRANA KREMA NA PLUS 30! Dermatolog savetuje koje bjuti proizvode da koristite tokom leta

Podeli vest

Ako imate čisto lice, koristite tonirane kreme, a ako želite da prikrijete nedostatke, birajte pudere sa zaštitnim faktorom i mažite ga u tanjem sloju

Postoje dame koje ne mogu da zamisle izlazak iz kuće bez pudera. Iako su visoke temperature i češće se znoje, ipak ne odustaju od ovog bjuti proizvoda. Beogradski dermatolog Gorana Isailović kaže za Informer da puder zatvara pore, ali ako baš ne možete bez njega, koristite onaj koji je kombinovan sa sredstvom za zaštitu od sunca.

- Kozmetička industrija je toliko napredovala da dame mogu da koriste pudere koji u sebi sadrže zaštitni faktor. Birajte onaj koji je laganije teksture. Imajte na umu da puder zatvara pore, pa ga stavljajte u tanjim slojevima. Ono što je posebno važno jeste da pre šminkanja pripremite kožu. To podrazumeva umivanje sa proizvodom koji odgovara vašem licu i na kraju nanošenje hidratantne kreme - objašnjava dermatolog.

Nega usana

- Nega usana je veoma važna tokom leta, pa se preporučuje da prvo stavite balzan sa zaštitnim faktorom, a tek onda karmin ili sjaj. Na taj način ćete zaštititi usne od štetnih UV zraka - savetuje dermatolog Isailović.

Odabir pudera je usko povezan i sa stanjem kože, pa se zbog toga prvo preporučuje odlazak kod dermatologa kako biste utvrdili kom tipu pripadate.
- Najčešće greške se prave upravo iz tog razloga što žene ne znaju koji im je tip kože. Ako imate suvu kožu, a izaberete preparat koji je suv, ništa time ne postižete. Uglavnom se dešava da ljudi imaju masnu, dehidriranu kožu, pa misle da im treba mast, a ne voda, i onda stave teške masne kreme i tako nastaju kozmetičke akne. Zato dame sa masnom kožom treba da izbegavaju preparate koji sadrže mineralna ulja - savetuje Gorana Isailović.

Pored pudera, ostali bjuti proizvodi takođe dolaze u obzir, ali sa oprezom.
- Dozvoljene su senke za oči i maskara, jer ukoliko idete negde preko dana, nosićete naočare koje će zaštititi taj deo lica. Koristite i bronzere i rumenila, ali u tanjim slojevima, zbog znojenja - savetuje naša sagovornica.

Da li treba koristiti tonirane kreme?

- Tonirane kreme su nežnije strukture, pa se preporučuju tokom vrućina. Lagane su i kada ih stavite, nemate osećaj težine na licu, kao što je slučaj sa običnim puderom. Imajte na umu da one blaže pokrivaju nedostatke, pa je to jedini razlog što žene posežu za puderom. Ukoliko imate čisto lice, bez nekih nepravilnosti, birajte tonirane kreme sa zaštitnim faktorom - savetuje dermatolog.

Izbegavajte parfimisane preparate


- Kada je reč o losionima, kremama i mleku za telo, izbegavajte one parfimisane, jer privlače insekte poput osa i pčela. Ovi preparati se nikako ne preporučuju kada se izlažete suncu, jer može doći do opekotina i stvaranja tamnih fleka. Ukoliko izlazite preko dana, ne koristite proizvode koji sadrže aromatična ulja, jer možete vrlo lako da izgorite - naglašava dermatolog.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija