• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: faktor.ba/informer.rs

16.11.2019

20:55

PET NAMIRNICA koje je bolje kupiti SMRZNUTE NEGO SVEŽE!

Ljubav

PET NAMIRNICA koje je bolje kupiti SMRZNUTE NEGO SVEŽE!

Podeli vest

Niske temperature sprečavaju brza kvarenja svih namirnica, a ujedno omogućavaju da ih konzumirate i van sezone. Ovo je lista namirnica koje je bolje kupovati smrznute nego sveže, a postoji i razlog zašto je to baš tako...

1. BOBIČASTO VOĆE

Maline, jagode i borovnice slatko su letnje voće, no neretko se dogodi da ga zahvati plesan već na rafovima prodavnica. S druge strane, smrznuto voće neće zahvatiti plesan te će biti spremno za konzumaciju čak i kada ne traje sezona njegovog sazrevanja.

OVA ČORBA UKLANJA TOKSINE I MASNOĆE IZ TELA! Zdrav obrok pun vitamina! (VIDEO)

2. GRAŠAK

Smrznuti grašak sadrži više nutrijenata nego sveži, a razlog leži u činjenici da sveži grašak gubi vitamine i minerale u nekoliko sati ili dana od branja. Smrznuta verzija pak, ubrana je, pripremljena i smrznuta u trenutcima kada je nutritivna vrednost graška najveća.

Foto: Pixabay

3. BROKOLI

Nutritivne vrednosti brokolija ne menjaju se smrzavanjem, s druge strane sveži brokoli vrlo brzo će postati bled i opušten.   

(HIT VIDEO) POPUCALE ČAŠE od njenog KREŠTANJA! Poslušajte kako je Maja Nikolić UPROPASTILA pesmu "Parnog valjka"!

4. MLEVENA JUNETINA

Mlevena junetina kvari se brže nego čitav komad mesa jer je takvo meso izloženije kiseoniku. U tom je obliku meso izloženije i bakterijama koje se ubrzano množe dok smrznuta verzija neće dopustiti nastanak bakterija. 

Foto: Pixabay

5. MANGO

Ključni problem odabira manga je kratko stanje savršene zrelosti. No, prehrambene kompanije znaju kada je najbolje vreme za branje i smrzavanje voća, stoga je i smrznuta verzija daleko bolji izbor od sveže.

KLASIČAN BEZOBRAZLUK! Postupak putnika koji je sedeo iza ove žene u AVIONU SVE JE RAZBESNEO! (foto)




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija