• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

30.11.2019

13:08

VIKEND STRATEGIJA! 6 saveta kako da 'iskulirate' prejedanje!

Ljubav

VIKEND STRATEGIJA! 6 saveta kako da 'iskulirate' prejedanje!

Podeli vest

Dok radnim danima nekako i uspevamo da kontrolišemo unos kalorija, subotom i nedeljom to se pretvara u nemoguću misiju. Opušten je um, a sa njim i apetit

Za početak, prestanite da jedete ispred TV-a. Omiljenu poslasticu, umesto da jedete direktno iz ambalaže, servirajte u činiju. A ako jedete van kuće, nastojte da u restoranu naručite manju porciju ili, ako je velika, da je podelite sa osobom s kojom ste došli.

KAKO DA POSTITE ZDRAVO? Nutricionista objašnjava koja pravila treba slediti!

Zaboravite na grickalice, a to je najlakše učiniti ako ih uopšte nemate u kući. Umesto toga, potrudite se da, u trenucima kada vas van vremena predviđenog za obrok spopadne želja za hranom, na stolu imate činiju svežeg voća, a u frižideru grčki jogurt koji obiluje proteinima.

Foto: Shutterstock

 

Zapisujte šta, kada i zašto jedete i pijete tokom vikenda. Budete li zabeležili i šaku čipsa pojedenu u prolazu, znaćete koje kalorije su vas koštale vitkosti i kasnije ćete nastojati da to izbegnete. 

Stručnjaci za zdravu ishranu savetuju i da ograničite unos alkoholnih pića. Preporučuju da popijete najviše dva i da, posle svakog, popijete čašu vode. Na taj način ne samo da ćete uneti manje kalorija, već ćete i smanjiti šansu da jedete više nego što je potrebno, budući da pojedina pića otvaraju apetit.

U PENZIJU SA 69?! Radni vek se produžava za 4 godine!

Nemojte vikende da doživljavate kao jedinu šansu za uživanje u omiljenoj hrani. Ako neko jelo u kojem najviše uživate budete jeli tokom nekog radnog dana, shvatićete da ste subotom i nedeljom manje željni omiljenih poslastica.

Foto: Shutterstock

I na kraju, podrazumeva se da bi i vikendom trebalo da budete aktivni, možda ne istim intenzitetom kao radnim danima, ali svakako nastojte da vam se kretanje ne svodi na relaciju kuhinja-kauč i obrnuto. Prošetajte se s prijateljem, vozite bicikl, uradite kod kuće najjednostavnije vežbe koje praktikujete i u teretani... 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija