• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/minutzamene/informer.rs

08.12.2019

12:55

ZBOGOM PODOČNJACI! Kivi i jogurt protiv tamnih krugova

Ljubav

ZBOGOM PODOČNJACI! Kivi i jogurt protiv tamnih krugova

Podeli vest

Ukoliko ste premalo spavali, bili pod stresom, borite se sa hormonskim promenama, pa i "krštenicom", podočnjaci su neminovnost. Na sreću, i za to ima leka

Tamni i natekli krugovi ispod očiju svakako nisu nešto što želite da vidite kada se ujutru pogledate u ogledalu. Ipak, ponekad je nemoguće sprečiti njihov nastanak. Ukoliko ste premalo spavali, bili pod stresom, borite se sa hormonskim promenama, pa i "krštenicom", oni su neminovnost. Na sreću, i za to ima leka.

OVA NAMIRNICA ZAUSTAVLJA KAŠALJ, POSEBNO ONAJ KOJI NASTAJE ZBOG PREHLADE! Lako se nabavlja i veoma je zdrava!

Kafa i belance

Napravite masku od kafe i belanaca i pratite kako podočnjaci postaju bleđi i manji. Dovoljno je da pomešate jedno belance i dve kašičice kafe. Mutite ih oko minut, a potom čistim prstima nanesite na tamno područje. Kada maska počne da se steže, a to ćete osetiti posle desetak minuta, uklonite je i isperite lice.

Foto: pexels.com

Kofein će smanjiti krvne sudove, podstaći cirkulaciju krvi i kiseonika i, budući da ima antiinflamatorno dejstvo, umiriće upalu. A u kombinaciji sa vitaminima i belančevinama ova blagotvorna dejstva biće pojačana.

ZMIJA U NEDRIMA! Žene ni ne slute da ih iz njihovog nesesera vrebaju ove opasne bakterije!

Limun i kurkuma

Foto: Shutterstock

Kurkuma i sok od limuna su dva sastojka koja će vam pomoći da se rešite tamnih kolutova. Kurkuma je poznata po sjajnim antiinflamatornim sastojcima i koristi se veoma dugo. S druge strane, sok od limuna je efikasan kod problema s podočnjacima, a služi i za hlađenje kože.
Jednostavno pomešajte dve kašičice kurkume sa dve kašike soka od limuna, a masku isperite nakon 30 minuta.

Moć krompira

Zvuči neobično, ali podočnjake možete smanjiti korišćenjem kriški krompira pre spavanja. Krompir je vrlo bogat vitaminima i mineralima koji čine čuda za umornu kožu lica, podočnjake i bore. Ovo povrće osvežava i omekšava vaš ten i izvrsno je za bilo koji tip kože.

Da biste poboljšali izgled područja oko očiju, očistite, operite i zatim iseckajte krompir. Nanesite sveže kriške na vaše oči i pustite da stoje oko 15 minuta. Zatim ih skinite i isperite oči hladnom vodom. Za bolji rezultat možete ponoviti ovaj postupak ujutro i uveče. U tom ritmu tragovi tamnih krugova i umora mogli bi da nestanu čak i nakon samo nedelju dana.

Ružina voda

Ružina voda ima svojstva antioksidansa, a sadrži i vitamine A i C. Oživljava umornu kožu čineći je blistavom i vrlo je delotvorna za podočnjake, crvenilo i upalu očiju.

Dakle, ukoliko želite da osvežite područje oko očiju, potopite dva tufera u ružinu vodu, nanesite na problematično područje i ostavite da stoje oko 5-10 minuta.

Foto: Shutterstock

Stari, dobri krastavac

Sok od krastavca može da bude odlična maska za podočnjake. Ima osvežavajuće dejstvo i opušta oči, čak je odličan i da ukloni stres.

Sve što treba da uradite jeste da potopite dva tufera u malu količinu soka od krastavca (izrendajte krastavac kako biste dobili sok) i držite ih na očima oko 15 minuta. Kolutovi od krastavca su podjednako dobri i korisni, neka stoje desetak minuta.

AKO STE NAPETI POKRENITE SE! Vežbe koje popravljaju raspoloženje!

Da li ste znali da je jabuka takođe odlično rešenje za podočnjake i natečene oči? Ohladite jednu jabuku u frižideru, isecite na kriške i stavite kriške jabuke preko očiju. Ostavite da stoje na licu deset minuta. Tanin iz jabuka ima protivupalna svojstva i pomaže kod smanjenja otečenosti.

Foto: Shutterstock

Ti divni čajevi

Umivanje hladnom vodom je prva pomoć kod podočnjaka, a za bolje rešenje na oči stavite dve ohlađene kesice čaja i držite ih dvadesetak minuta. Idealni su zeleni i crni čaj jer sadrže tein, koji smanjuje otoke. S druge strane, biljni čajevi kao što je kamilica sadrže materije koje smiruju upalu i crvenilo.

DOK SE NE OTKRIJE OVA BOLEST, PROĐE I PO 15 GODINA! Prepoznajte simptome na vreme!

Za pripremu sjajne maske protiv podočnjaka možete da upotrebite i čaj od cvetova nevena. Kašičicu cvetova prelijte sa 100 ml ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Potopite dva tufera u ohlađeni čaj i držite ih na očima oko 15 minuta.

Foto: Pixabay

Kokosovo i bademovo ulje

Kokosovo ulje je vrlo delotvorno kod uklanjanja tamnih krugova ispod očiju. Dovoljna je svakodnevna masaža sa nekoliko kapi ovog ulja ispod očiju, a u tu svrhu može da posluži i kombinacija bademovog ulja i meda.

POSNO 'NA KAŠIKU'! 10 najlepšiih zimskih čorbi!

Mleko i soda bikarbona

Mleko se koristi da bi se ublažili podočnjaci, dok soda bikarbona pomaže da vaša koža izgleda zdravo i glatko. Pomešajte četiri kašike mleka i dve kašike sode bikarbone i ostavite ovu kremastu smesu jedno vreme u frižideru da se ohladi. Držite masku ispod očiju oko 20 minuta i na kraju je uklonite hladnom vodom.

Kivi i jogurt

Kivi i jogurt zvuče sjajno u kombinaciji za brzu poslasticu, ali ova mešavina veoma efikasno otklanja i tragove umora. Jednostavno pomešajte kivi i jogurt i ostavite smesu u malu posudu na 10 minuta. Nakon toga nanesite masku ispod očiju, držite je desetak minuta i isperite sa hladnom vodom. Očekivani efekat je sjajna, glatka i podmlađena koža.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija