• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: trudnocaizdravlje.rs/informer.rs

10.12.2019

20:50

RODITELJI, NEMOJTE IH POTCENJIVATI! Pomozite detetu da postigne svoj pun potencijal!

Ljubav

RODITELJI, NEMOJTE IH POTCENJIVATI! Pomozite detetu da postigne svoj pun potencijal!

Podeli vest

Vaša beba poseduje sav raspoloživi potencijal za izgradnju kreativne realnosti i to je najlepša istina

Izvanredni naučnik Rodžer Speri je u drugoj polovini 20.veka sproveo istraživanje koje je promenilo shvatanje bebinog mozga. Tako je postao dobitnik Nobelove nagrade.

Stavljajući omrežene kape električnim žicama na glave svojih studenta koji su obakoristi sve svoje kapacitete vljali različite aktivnosti, došao je do zadivljujućih rezultata. Mozak deli aktivnosti na dve kategorije. Jednu grupu aktivnosti preuzima leva strana mozga a drugu desna. Leva strana mozga je bila aktivna kada bi se mozak bavio: logikom, nizovima, brojevima, rečima linijama i analizom. Desna strana mozga je bila aktivna kada bi se mozak bavio: ritmom, bojama, slikama, maštarenjem i uočavanjem celine.

OTKRIVAMO - DA LI SU LUNA I MARKO I DALJE ZAJEDNO... Jedna sitnica na FOTOGRAFIJI IH RAZOTKRILA! Fanovi gore od želje da SAZNAJU!

Vaša beba poseduje sav raspoloživi potencijal za izgradnju kreativne realnosti i to je najlepša istina.

Profesor Robert Ornštajn je istraživanjem dokazao da razvijanje obe grupe aktivnosti dovodi do multiplikacije osnovnih kapaciteta.

Ako od vas zatraže da pretrčite jednu stazu koristeći svoj pun potencijal (ruke, noge) u cilju snimanja (motiv postignuća), vi ćete se pokazati najbolje što možete i dati rezultate odličanog trkača. U drugom delu eksperimenta možemo vam vezati članak desne ruke sa levom nogom (nećemo pominjati snimanje) a vi ćete tako koristiti polovinu svojih kapaciteta. Nećete se truditi, biće vam smešno, možda i ne pokušate ali i da pokušate  bićete 100 puta neefikasniji. Isto je i sa mozgom Vaše bebe.

Foto: Pixabay

Ako je vašem detetu dozvoljeno da koristi sve svoje kapacitete koje je dobio rođenjem, to će mu pomoći da razvije svoje sposobnosti i savlada veštine potrebne da se oseća uspešno i ispunjeno.

 

PRONAĐI PSA MEĐU MEDVEDIĆIMA! Proverite svoj VID I KONCENTRACIJU kroz ovu zanimljivu SKRIVALICU!


Albert Ajnštajn je kombinovao logiku, brojeve, analitičke kapacitete, sa sposobnošću imaginacije i mašatanja i tako nam podario teoriju o obliku i strukturi relativiteta. On je rekao: “verujem u intuiciju i inspiraciju”.

Ako želimo do maksimuma da razvijemo kapacitete svoje bebe,  moramo joj pomoći da koristiti sve moždane vijuge koje su joj podarene rođenjem.

Ako Vase dete želi da napravi masku za maskenbal prvo mu dajte zadatak da napravi skicu, proračun, mere na papiru, zatim da izračuna šta će mu trebati od materijala, gde može da nabavi taj materijal, čime će pričvrstiti taj materijal da ne spadnu delovi. Podstaknite ga da koristi obe ruke npr. viljuška i nož, guli jabuku, crta lenjirom…važno je da obe ruke budu uključene u izradu željenog proizvoda. Ohrabrite dete da vežba da crta koristeći jednu ruku, prvo levu pa zatim desnu i uporedi svoje crteže, crta sa obe ruke, skakuće na jednoj nozi pa na drugoj, oblači se sa vezanom jednom rukom pa drugom, gleda sa kojom je spretniji.

Sve u svemu imajte na umu da vaša beba dolazi sa velikim potencijalom koji čeka priliku da bude razvijen!

BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija