• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

24.12.2019

09:46

ŠTEDE VREME! Pomoću ovih sjajnih trikova ćete OČISTITI KUHINJU očas posla!

Ljubav

ŠTEDE VREME! Pomoću ovih sjajnih trikova ćete OČISTITI KUHINJU očas posla!

Podeli vest

Čišćenje kuhinje nikome nije omiljena obaveza, a ovi trikovi će pomoći da to uradite brže i lakše...

Ako želite da kuhinju očistite brzo i lako, tako da zamiriše i zablista bez ribanja, evo trikova koji mogu da vam pomognu.

Čišćenje mikrotalasne rerne

Da biste za tren oka očistili mikrotalasnu, uradite sledeće – u posudu vode iscedite sok od jednog limuna, pa dodajte i koru. Sve to zajedno stavite u mikrotalasnu na pet minuta i uključite. Nakon toga ostavite posudu unutra još oko 15 minuta – isparenja će odraditi posao umesto vas, pa ćete posle toga samo obrisati krpom unutrašnjost mikrotalasne.

CITRUS DIJETA! Pomoći će vam da smršate, ojačate imunitet i očistite organizam!

Otarasite se mirisa

Da biste se rešili mirisa hrane u kuhinji, isecite pomorandžu na kriške i stavite u posudu sa vrelom vodom (vode treba da ima dovoljno da prekrije pomorandže).

Foto: Shuterstock

Stavite posudu na šporet i u to dodajte svoje omiljene začine – najefikasniji su verovatno cimet i muskatni oraščić. Uključite ringu i pustite da voda provri. Smanjite vatru i ostavite vodu na šporetu koliko želite (pazeći da ne ispari potpuno, naravno), a već za pet minuta trebalo bi da osetite prijatan miris u vazduhu.

Očistite drvene površine

U flašicu sa raspršivačem sipajte do pola eterično ulje limuna, a drugu polovinu ispunite belim sirćetom. Naprskajte ovom mešavinom drvene površine u kuhinji i prebrišite ih krpom.

NADMAŠILA SEBE! Žena Ognjena Amidžića ZAPREPASTILA sve objavom na Instagramu - Bila je veoma DETALJNA, sve se vidi!

Očistite rende

Čini vam se da koliko god da perete rende, nikada nije dovoljno čisto? Prepolovite limun i polovinom istrljajte rende, pa ga isperite toplom vodom.

Foto: pexels.com

Očistite mrlje u rerni

Kada završite pečenje hrane u rerni, proverite da li vam je negde hrana isprskala unutrašnjost rerne i dok je još vruća, na ta mesta nanesite malo soli. Sačekajte nekoliko minuta i so će se pretvoriti u pepeo, a zatim samo obrišite rernu krpom.

MEĐU NJIMA ODMAH 'PRŠTE STRASTI'! Ovi znaci su najbolji spoj!

Očistite mašinu za sudove

U posudicu sipajte dve šolje sirćeta i ubacite je u mašinu, bez sudova. Uključite mašinu i pustite da sirće odradi posao umesto vas.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija