• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: superžena/informer.rs

08.01.2020

09:00

NEŠTO RADITE POGREŠNO! Tri razloga zbog kojih vam se brže masti kosa!

Ljubav

NEŠTO RADITE POGREŠNO! Tri razloga zbog kojih vam se brže masti kosa!

Podeli vest

Ako ste primetile kako vam se kosa masti već dan nakon pranja, a osim toga izgleda vrlo beživotno, vrlo verovatno radite niz pogrešnih stvari koje ostavljaju trag na vašoj kosi

Na kosu utiču mnogi faktori, neki od njih čak nisu s njom direktno povezani, a ovo su tri glavna na koja bi trebalo da obratite pažnju.

Ishrana

Ako vaša ishrana sadrži velike količine ulja (od zdravih do nezdravih), vrlo verovatno i ona utiču na brzinu kojom vaš koren kose luči masnoću. Pokušajte da smanjite unos ulja, barem onih nezdravih, a umesto njih jedite veće količine voća i povrća.

ANDRIJA MILOŠEVIĆ: Moja baba i ja smo ubrali najveću pečurku ikada ubranu! GLUMAC PROMENIO PROFESIJU ILI?



Učestalost pranja kose

Ako ne volite da perete kosu svakodnevno, imamo odličnu vest za vas. Mnoga istraživanja pokazala su kako se ulja znatno više luče na čistoj nego na kosi koja nije sveže oprana, prenosi Indeks. Pokušajte da smanjite pranje kose na dva do tri puta nedeljno, a između pranja po potrebi se poslužite šamponom za suvo pranje.
 

Foto: Shutterstock

Preparati

Vrlo je važno čime perete i negujete kosu. Ono što bi trebalo da izbegavate jesu proizvodi na čijoj etiketi piše da su za suvu i oštećenu kosu, ali i one koji obećavaju sjaj kose. Bilo bi idealno kada proizvodi koje koristite ne bi sadržali sulfate, parabene ni silikone koji vašoj kosi mogu da nanesu dugoročnu štetu.

 

ZALOGAJI ZA UŽIVANJE: Salata sa pečurkama!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija