• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa.rs

22.01.2020

15:33

OČISTITE lavabo i odvode uz pomoć tri kuhinjska SASTOJKA!

Ljubav

OČISTITE lavabo i odvode uz pomoć tri kuhinjska SASTOJKA!

Podeli vest

Za blistav i sjajan lavabo nije potrebno izdvojiti ni mnogo vremena ni novca Dovoljna su tek tri kuhinjska sastojka koja će omogućiti za čist lavabo bez mnogo muke. Kako vam soda bikarbona, alkoholno sirće i kuhinjska so mogu pomoći u održavanju čistoće otkrijte u nastavku

Minut je dovoljan


Nakon što obavite osnovnu higijenu i jutarnju rutinu, odvojite nekoliko minuta kako biste bili sigurni da ste sve vratili na svoje mesto i da niste različite predmete ostavili da stoje na lavabou. To će vam uštedeti vreme kad se vratite kući s posla i lakše ćete očistiti.

(FOTO) ČIM JU JE PIPNUO BRED, ODMAH SE SKINULA! Dženifer Aniston objavila VRELU SLIKU, svi misle da je sa njim BILA U KADI!

SRUŠEN NAJVEĆI MIT O PRANJU VEŠA! Sve ono što ste dosad mislili NIJE ISTINA!

Sjajan trik iz kuhinje


Za blistav lavabo možete i sami napraviti sredstvo za čišćenje sa stvarima koje sigurno  već imate kod kuće. Dva su bitna sastojka koja će vam uspešno pomoći u čišćenju – sirće i soda bikarbona. Po obodu lavaboa polijte alkoholno sirće i ostavite nekoliko minuta pa potom isperite vrućom vodom. Nakon toga najbolje ga je celog prebrisati čistom krpom. Isti postupak možete napraviti koristeći mešavinu vode i sode bikarbone koja će uspešno ukloniti naslage kamenca.

Foto: Pixabay

Jednostavan, a efikasan recept


A evo i sjajnog trika kako da što brže i efikasnije očistite lavabo. Napunite lavabo s nekoliko centimetara tople vode i dodajte svoje omiljeno sredstvo za čišćenje kupatila ili šoljicu alkoholnog sirćeta. Utrljajte smesu oko slavine pa potom umočite krpu u vodu i prebrišite njome slavinu. Zatim ubacite u vodu sitne predmete koji trebaju biti očišćeni, kao što su posuda za sapun ili čaša za zubne četkice. Ostavite sve da odstoji najmanje 10 minuta, a zatim isperite lavabo i osušite predmete koje ste prali unutra. Za kraj ga prebrišite suvom krpom.

Ne zaboravite odvod!


Odvod je najvažniji deo lavaboa i da biste sprečili njegovo začepljenje potrebno ga je pročistiti jednom nedeljno. Tako ćete ukloniti sitne nečistoće koje se tokom vremena mogu nakupiti i stvoriti veći problem, a održavanje čistog odvoda takođe će sprečiti širenje neugodnih mirisa. Naravno, postoji i trik iz kućne radinosti koje uskače u pomoć kada su začepljeni odvodi u pitanju, a povezuje dva dobro poznata sastojka – sodu bikarbonu, sirće i so. Sva tri sastojka potrebno je pomešati u istoj razmeri, upotrebiti pola šoljice te ih ubaciti u odvod i potom preliti kipućom vodom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija