• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

21.02.2020

12:24

SVEKRU I SVEKRVI NE DOZVOLJAVAM DA VIĐAJU UNUČE! A evo i zbog ČEGA

Ljubav

SVEKRU I SVEKRVI NE DOZVOLJAVAM DA VIĐAJU UNUČE! A evo i zbog ČEGA

Podeli vest

O odnosima između članova porodice, naročito nakon dolaska novog člana, moglo bi se raspravljati satima, danima, možda nedeljama. Ima ih svakakvih, od harmoničnih do potpuno destruktivnih i katastrofalnih

Ali, šta je potrebno da se dogodi pa da jedna snaja ne dozvoli da baka i deka nikada ne vide svoje unuče? Jedna žena, koja je želela da ostane anonimna, otkrila nam je svoj razlog za baš ovakvu odluku: 

"Udala sam se za muškarca iz bogate porodice. To nije bio odlučujući faktor, što i on zna. Volela sam ga i obožavam život s njim.

SVI SU JE IMALI 90-IH, A SADA SE OVA JAKNA VRAĆA U MODU! Pretresite orman, možda tamo imate HIT PROLEĆA

NEPOZNATA ŽENA JE NAZVALA I REKLA JOJ DA JE MUŽ VARA! Ono što je zatim uradila mnogima je SKANDALOZNO!

Ne živimo s njegovim roditeljima, želeli smo da budemo nezavisni, sami, da imamo slobodu. Od samog početka planiranja zajedničkog života, složili smo se da želimo da imamo svoju kuću, pa smo oboje krenuli ka tom cilju. Štedeli smo svaki dinar. Oboje smo radili, godinama nismo išli na odmor niti smo priuštili sebi bilo kakvu veću kupovinu ili luksuz.

Koliko god smo se trudili, nije bilo dovoljno za učešće. Zbog svega toga smo odlagali i trudnoću. Želeli smo da imamo bar nešto svoje kad beba dođe, iako će biti na kredit.

Jedne prilike posetili smo muževljeve roditelje i oni su nas po ko zna koji put pitali kada će dobiti unuče. Iskreno smo rekli - kad budemo imali svoj krov nad glavom. Rekli smo i da nemamo dovoljno novca za učešće. Svekrva je samo "saosećajno" odmahivala glavom. Imali su da nam daju. Pravili su se ludi.

Foto: Pixabay

Mesec dana kasnije, saznala sam da sam trudna. Nismo planirali, ali nisam mogla da abortiram. Odlučila sam da odemo kod svekrve i svekra i direktno i bez okolišanja zamolim da nam pozajme novac.

Muž i ja smo im saopštili lepe vesti, njihovoj sreći nije bilo kraja. A onda smo im rekli da nam je potreban novac na zajam za učešće za kredit. Lica su se odjednom promenila, sreći zbog unučeta više nije bilo mesta.

MAJKE SE LOŠE HRANE! Bebama kuvaju zdravu, a sebi brzu hranu!

DOKTORU SU NA PREGLED DOŠLI MUŽ I ŽENA KOJI NE MOGU DA IMAJU DECU! Šok je usledio kad mu je žena ponudila 500 EVRA ZA OVO!

Svekrva je pitala odakle nam ideja da oni imaju toliki novac. Završili smo razgovor.

Nakon mesec dana, svekar je mom mužu (svom sinu) presrećan saopštio kako konačno kupuje džip. Bila sam uvređena do srži. Tada sam rekla mužu da njegovi roditelji neće viđati svoje unuče.

I složio se i nije. Razum mu je nalagao jedno - da nisu zaslužili, a duša nešto sasvim drugo - da oprosti.

Foto: Pixabay

Kako da dozvolim da ga viđaju? Zbog tog deteta smo tražili novac na zajam, a njima je preči bio novi džip. Ne, nisu bili bez auta, imali su sasvim dobar auto i ranije! Ne želim da moje dete upozna ovakve rođake.

Trudnoća je brzo prošla, porodila sam se, a mi smo se i dalje nadali da će se njegovi roditelji predomisliti i da ćemo dete uneti u našu kuću. Nije se desilo.

Kroz šest meseci uspeli smo da nakupimo dovoljno za učešće i uzeli smo kuću na kredit. Ali, moja želja da svekrvi i svekru ne dozvolim da vide dete svakog dana je sve jača. Šta će mu takvi baba i deda?

Svakog dana se setim kako im je džip bio važniji od unučeta i sina, i jednostavno ne mogu da popustim. I neću", zaključuje ova žena.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sokol

pre 4 godine

Osobama koje izmisljaju ovakve price ukazite na osnovne cinjenice kako ne bi bilo bas toliko ocigledna laz... udala se za momka iz bogate porodice, a onda godinama odvajali od usta i nisu mogli da skupe za ucesce kredita... pa mislim...

Mirjana

pre 4 godine

Potpuno identična situacija se meni desila.Ja sam im ipak dozvolila da viđaju unuke.Njihova sramota...

Sosa

pre 4 godine

Koliko znam roditelji su dužni da izdržavaju svoju maloletnu decu i decu koja se školuju posl e 18god.A njihov sin nije taj slučaj.Koja bolesnica je ova žena, koja bi izgleda da im komanduje kako će da troše sopstveni novac.Unuče joj se učinilo odličnim načinom za otimanje novca od familije, pri čemu nema ni trunke sramote, već je to postavila kao njihovu obavezu.Ovakvom liku, a ni njenom mužu koji je očigledno obična krpa, ti roditelji bi trebalo da ukinu i nasledstvo, jer to bi za njih bio najbolji lek.

Milos

pre 4 godine

Ma sta su oni tebi duzni da daju? A vidis da ste se i sami snasli i u brzom roku obezbedili krov nad glavom! Kazes da se nisi udala zbog para i da ti to nije bitno, a vlastitom detetu bi oduzela baku i deku zbog para. Sama sebe lazes devojko!

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59