• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil

16.03.2020

11:45

OVI 10 STVARI U KUĆI SU LEGLO BAKTERIJA I ZARAZE! Obratite pažnju KOLIKO IH VEĆ IMATE!

Ljubav

OVI 10 STVARI U KUĆI SU LEGLO BAKTERIJA I ZARAZE! Obratite pažnju KOLIKO IH VEĆ IMATE!

Podeli vest

Uvek se trudimo da nam kuća bude čista, ali ako ove stvari ne bacimo, pored sebe smo ostavili leglo bakterija i zaraze!

1. Sunđeri i truleks krpe - bacite ih nakon mesec dana korišćenja.

 

2. Ubuđanu i hranu kojoj je istekao rok trajanja - iako "miriše dobro" ova hrana nije za upotrebu. Ako je pojedete, rizikujete da dobijete ozbiljno trovanje hranom.

 

3. Plastične posude - one namenjene za jednokratnu upotrebu, bacite odmah, dok one namenjne za više upotreba bacite nakon što se iskrive, izgrebu, oštete. Opasne hemikalije iz oštećenog plastičnog posuđa mogu da uđu u sastav hrane.

4. Jastuci - bacite ih nakon par godina korišćenja. Prašina, prljavština, znoj, grinje, ljuspice kože ... sve se to nalazi u vašim jastucima. Običnim pranjem ovo ne možete odstraniti iz punjenja za jastuke.

Foto: pexels.com

 

5. Sredstva za čišćenje kuće - nakog dve godine ova sredstva promene svojstvo, što znači da mogu biti toksična. Stoga bacite ih i ne razmišljajte šta bi moglo da se desi.

 

6. Začini, ulja, čajevi - bacite i nakon 2 godine jer se ulja mogu pokvariti a začinsko bilje i čajevi mogu biti leglo moljaca.

 

7. Četkice za zube - bacite ih nakon 3 meseca korišćenja. Nadamo se da vam ne trebamo objašnjavati zašto je ovo važno.

8. Šminku - nakon 6 meseci šminka se pokvari. Ako je i dalje koristite, to znači da možete uništiti kožu lica.

Foto: pexels.com

 

 

9. Vitamini - čim im istekne rok ili nakon 2 godine od otvaranja. Posle ovog datuma nisu zdravi, otrovni su!

 

10. Kreme i mleka za sunčanje - odmah nakon leta. Čim prođe leto, bacite kreme za sunčanje. Izložene suncu i pesku, one mogu postati ozbiljno leglo bakterija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija