• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sensa

12.04.2020

08:38

SVAKOG JUTRA URADITE OVO i gledajte kako vam se ŽIVOT MENJA! Iz kreveta, čim USTANETE - par minuta posvetite SEBI!

Ljubav

SVAKOG JUTRA URADITE OVO i gledajte kako vam se ŽIVOT MENJA! Iz kreveta, čim USTANETE - par minuta posvetite SEBI!

Podeli vest

Šta pomislite svakog jutra kada se pogledate u ogledalo? Šta prvo kažete sebi?

Dosta kritikujemo sebe, nalazimo mane tamo gde ih nema, osuđujemo sebe i na taj način vređamo svoje telo.

Svakoga dana gledamo sebe u ogledalu i vidimo svoje oči, lice, kosu, bore, kožu, nabore… Vidimo svoje telo sa svim njegovim manama i nedostacima. Namerno ne kažem i vrlinama, jer ih uglavnom ne vidimo. Kad god se pogledamo u ogledalo, ili se ogledamo u nekom izlogu dok prolazimo gradom, uglavnom vidimo ono što ne valja. I onda, kao po pravilu, imamo još više toga što ne valja. A nismo ni svesne koliko smo čarobna bića!

Foto: Printscreen You Tube

Naša tela su kreirana da daju život, da uživaju u životu, u pokretu, mirisu, ukusu, se*sualnosti. Dobile smo telo koje, kao prava mala fabrika, neprekidno radi i neumorno nam služi.

Iako ne vidimo kako nam rade pluća, i ne čujemo kako nam radi srce, ne znači da se ništa ne dešava, i ne znači da se sve to podrazumeva. Naše telo radi za nas neprestano.

Tek kada nam se dogodi neka neprijatna situacija u vezi sa zdravljem, onda počinjemo da uviđamo koliko nam je važno naše zdravo, vitalno telo, tek kada osetimo bol, postajemo svesni da smo pre toga živeli bez bola. I sve bismo učinili da se to vrati!

Zato je potrebno da priznamo sebi koliko smo čudesna i čarobna bića. Da se zahvalimo svom telu, da se zagrlimo i onda krenemo u dan. I tako svakog dana…

Foto: Shutterstock

Ako ne možete da govorite sebi svakog jutra: "Dobro jutro, lepotice", evo za vas jedna sjajna vežba, zove se: Hvala ti, telo.

Ona se radi bilo kada, tako što ćete zastati, položiti svoje dlanove na lice i osetiti energiju koju ruke daju licu, i energiju koju lice daje rukama – razmena se dešava u oba smera. Zadržite nekoliko minuta taj položaj i recite: Hvala ti, telo – hvala ti što me podnosiš, hvala ti što radiš za mene najbolje što možeš, hvala ti što me nosiš svuda…

Osetićete energiju koja ide od lica ka dlanovima i od dlanova ka licu – osetićete kako se dešava čarolija primanja i davanja, koju retko kada pružate sami sebi. Ostanite koliko god želite u tom položaju i jednostavno nastavite svoj dan.

Foto: Shutterstock

Ovo je način da odamo ljubav i zahvalnost svom telu, i da prestanemo da se prosuđujemo od glave do pete. Unutrašnji kritičar u nama je stalno budan, na oprezu, i uvek se vezuje za onaj jedan mali, negativni komentar ili detalj i stalno nas podseća na to da nismo dovoljno dobri, da je neko drugi bolji. Uz ovu vežbu, pružajući ljubav sebi i svom telu, prestaćemo da hranimo svog unutrašnjeg kritičara i da mu dajemo za pravo i on će polako odustati od kritike.

Svaki trenutak je prilika da uradite ovu vežbu i kažete sebi: Hvala ti, telo!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija