• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zenskimagazin.rs/informer.rs

15.04.2020

22:57

ŽELITE SAVRŠENO GLATKE NOGE? 7 najčešćih GREŠAKA prilikom brijanja! NIKAKO NE SMETE DA URADITE OVO! (FOTO)

Ljubav

ŽELITE SAVRŠENO GLATKE NOGE? 7 najčešćih GREŠAKA prilikom brijanja! NIKAKO NE SMETE DA URADITE OVO! (FOTO)

Podeli vest

Da li se pridržavate ovoga?

Ukoliko želite da vam koža bude glatka nakon brijanja i da nekoliko dana provedete bez brige da li ćete se osećati neprijatno zbog izrastanja malih dlačica morate se pridržavati sledećih pravila. U nastavku možetete pročitati koje su to najčešće greške prilikom brijanja nogu. 

Počinjete s brijanjem čim uđete u kadu

Stručnjaci savetuju da u vodi, ipak, provedete oko 15 minuta, pre nego što počnete sa brijanjem, jer će to omekšati dlake i otvoriti folikule. Međutim, ne valja ni preterivati, jer će se koža smežurati, pa nećete moći temeljno da obrijete noge.

DUŠA OD ČOVEKA! Ovaj horoskopski znak je slepo odan, human i NOVAC MU NIŠTA NE ZNAČI!

Noge se briju ujutru

Bolje je uveče, pre spavanja. Noge blago otiču dok spavate i to može da dovede do toga da se dlačice povuku dublje u folikulu. Zato, kad se noge obriju pre spavanja, mogu duže da ostanu glatke.

Foto: Shutterstock

Brijanje "na suvo"

Bez obzira na to koliko vam se žuri, nemojte to da radite. Nanesite na noge penu s hidratantnim sastojkom, jer će tako brijač lakše kliziti, a vi ćete izbeći ogrebotine i mogućnost da se posečete. U slučaju krajnje nužde, čak i pena koju koristite za kosu dobro će poslužiti.

Koristite brijač s jednim žiletom

To je u redu, s vremena na vreme. No, za svakodnevno korišćenje stručnjaci preporučuju brijač sa četiri ili pet oštrica. Rezultat će biti glatka koža, a "probiće" se i do teško dostupnih mesta, poput kolena i zglobova. 

Ne menjate brijač dovoljno često

Brijač neće efikasno obavljati posao ukoliko ga ne zamenite na prvi znak tuposti. Preporučeni rok trajanja je između pet do 10 brijanja. Stari i iskorišćeni može da uzrokuje oštećenja kože i crvenilo, pa postoji opasnost od nakupljanja bakterija, što može da izazove infekcije.

Brijanje u pravcu suprotnom od rasta dlaka

U prvom potezu, isključivo brijte noge prema dole, u pravcu rasta dlaka, a ako imate osetljivu kožu, nemojte ih uopšte brijati prema gore, odnosno suprotno od pravca rasta dlaka. Iako brijanje prema gore može dublje da ukloni dlaku, to takođe povećava mogućnost da se posečete ili da se koža inficira i iziritira. U slučaju da su vam dlačice kraće i da ste dobro ugrejali kožu, brijanje suprotno od smera rasta dlačica mnogo je sigurnije.

Foto: Shutterstock

Koristite partnerov brijač

Brijači namenjeni muškoj bradi i licu nisu toliko efikasni za žensku kožu. Stoga se držite brijača koji su namenjeni ženama.

NAPOMENA: Noge blago otiču dok spavate i to može da dovede do toga da se dlačice povuku dublje u folikulu. Zato, kad se noge obriju pre spavanja, mogu duže da ostanu glatke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija